FP, defterini kendi dürecek

Güncelleme Tarihi:

FP, defterini kendi dürecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit, FP'nin Necmettin Erbakan sayesinde paramparça olduğunu belirterek, ‘‘Bu gidişle bu parti, kendi defterini kendisi dürecektir’’ dedi. Seçimlerin ertelenmesinin mümkün görünmediğini belirten Ecevit, FP'nin irticaya yeşil ışık yakma eğiliminde olduğunu ifade etti.

Ecevit, dün Başbakanlık merkez binada düzenlediği basın toplantısında, FP'ye yüklendi. Koşulların 312. ve 163. maddeleri değiştirmeyi veya kaldırmaya elverişli olmadığını savunan Ecevit, FP'nin bir dediğinin bir dediğini tutmadığını kaydetti. Ecevit, ‘‘FP'deki istikrarsız eğer kendi içinde kalsaydı bugün partinin sorunudur der ve üstünde durmazdık. Ama, FP içindeki istikrarsızlık bütün ülkede istikrarsızlığa ve belirsizliğe yol açmaktadır. Bunun cezasını da FP'ye doğrudan doğruya millet verecektir’’ dedi.

Ecevit, irticayla mücadeledeki önceliğin korunup-korunmadığının ve Başsavcı Vural Savaş'ın, 312. maddenin değişmemesini istediği yönündeki değerlendirmesi sorulduğunda ise şunları söyledi:

‘‘Şu sırada koşulların 312. maddeyi değiştirmeye ve kaldırmaya elverişli olmadığı görüşündeyiz. İrtica tehlikesi benim kanıma kaygı verici boyutlara ulaşmış değildir. Refahyol Hükümeti döneminde öğle bir tehlike vardı, ama 55 ve 56. hükümetlerin demokratik hukuk devleti içinde sürdürdüğü çalışmalar irtica tehlikesini ciddi olarak azaltmıştır.’’

HAYALLERİ YIKILDI

Ecevit, FP'nin irticaya yeşil ışık yakma eğiliminde olduğunun hergün daha çok anlaşıldığını belirterek, ‘‘Ancak, FP'nin 1'incilik hayallerinin çoktan yıkılmış olması Türk toplumunun inançlara saygılı, laikliğe çok kararlı sahip çıktığını birkez daha göstermektedir’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!