FP Bütçe oylamasında kırmızı oy verecek

Güncelleme Tarihi:

FP Bütçe oylamasında kırmızı oy verecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2000 00:00

FP Sakarya Milletvekili Cevat Ayhan, hükümetin ''uyum içinde Türkiye'yi batırdığını'' öne sürerek, ''Hükümetin değişmesi ve Meclis'ten yeni bir hükümetin çıkması gerektiğini" savundu. Ayhan, bütçe oylamasında 'hükümete ret' anlamına gelen kırmızı oy vereceklerini söyledi.

Ayhan, TBMM Genel Kurulu'da 2001 yılı bütçesi üzerinde partisinin görüşlerini dile getirirken, bütçenin büyük bölümünün borç faizlerini ödemeye gideceğini söyledi.

İktidarı oluşturan partilerden ikisinin 55 ve 56. hükümetlerde de yer aldığını anlatan Ayhan, hükümetin rantiyeye çalıştığını, işçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin sesine kulak vermediğini kaydetti.

Hükümetin enflasyon tahminin de tutmadığını, hedeften yüzde 60'lık sapma olduğunu savunan Cevat Ayhan, iktidarın ''yurdışından gelecek mevduatın da devlet garantisine alınacağı'' şeklindeki açıklamasını eleştirdi.

Bunun, son dönemde yaşanan banka operasyonları gibi, ikinci bir maceranın başlangıcı anlamına geleceğini ifade eden Ayhan, ''ANASOL-M Hükümeti, uyum içinde Türkiye'yi batırıyor'' dedi.

Bütçe rakamlarına bakıldığında yeni yıl bütçesine oy vermenin hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini savunan Ayhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hükümetin değişmesi ve yeni bir hükümetin Meclis'ten çıkması gerekmektedir. Hükümette, uyumsuzluk başladı zaten. Hükümet ortakları arasında homurtular başladı. Böyle devam etmesi mümkün değil. Kendi aranızda koltuk mu değiştireceksiniz, ne yapacaksınız?

Bu hükümetin gitmesi lazımdır. Hükümet yorulmuş olabilir. Bugün yaşanan sıkıntıları değiştirebilecek bir iktidar gelmelidir. Hükümet üç başlıdır. Ekonomik konuları ilk elden ele alacak bir başbakan veya başbakan yardımcısı olmalıdır. Hükümet zafiyet içindedir. ''
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!