FP 2 yaşında

Güncelleme Tarihi:

FP 2 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Milenyum hedefleri

FP'nin, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıldönümüne denk gelen 2023 yılına kadar olan 23 yıllık dönemi kapsayan ‘‘Milenyum programı’’nda, Türkiye için çizilen fotoğraf şöyle:

85 milyon nüfus

Yüzde 3 enflasyon

Yüzde 1 işsizlik

Yüzde 5 kalkınma hızı

Kişi başına 20 bin dolar milli gelir

600 milyar dolar ihracat

700 milyar dolar ithalat

ERKEK cinsel organını çağrıştıran parti amblemi, Merve Kavakçı'nın türbanı, Yargıtay Başsavcı Vural Savaş'ın kapatma davası derken, Fazilet Partisi dün ikinci yaşını da doldurdu. FP, ikinci kuruluş yıldönümünü dün Düzce'de bir depremzede çadırında kutladı. Genel Başkan Recai Kutan da, kuruluş yıldönümü nedeniyle dün akşam depremzede Düzceliler'e bir iftar yemeği verdi. RP'nin kapatılacağı duyumları üzerine, 17 Aralık 1997'de kurulan FP, dün 2'nci yaşına bastı. FP Genel Başkanı Recai Kutan, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda ‘‘takiyye’’ yapmadıklarını, Türkiye'de AB üyeliğinin en samimi savunucusunun kendileri olduğunu söyledi. Kutan, önemli bir iddiada da bulunarak, ‘‘Devlette AB'ye girilmesini istemeyenler var’’ dedi. Kutan, dün Düzce'de, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda takıyye yaptıkları yolundaki eleştiriler anımsatılınca, ‘‘Bizim AB'ye girmeyelim diye herhangi bir beyanımız olmadı’’ dedi ve şöyle konuştu: ‘‘Biz baştan beri ‘AB'ye girilmelidir ancak son anlaşmayla ilgili bazı tereddütlerimiz var' dedik. Bu tereddütler sadece bizde değil, Kıbrıs davasının iki önemli ismi Rauf Denktaş ve Mümtaz Soysal'da da var. Bu tereddütleri ifade etmek AB'ye girilmesin demek anlamına gelmez.’’ Şu anda Türkiye’de AB'ye girilmesinin en samimi savunucusunun FP olduğunu da belirten Kutan, ‘‘AB'ye gayet tabi gireceğiz ama tenkitlerimizi de yapacağız’’ dedi. Kutan, devlette AB'ye girilmesini istemeyenlerin bulunduğunu belirterek, ‘‘AB'ye girmekle birlikte Türkiye'de ciddi bir sistem, düzen değişikliği olacak. Yani biz Türkiye'deki sistemi hep ‘bürokratik oligarşi' diye tarif ediyoruz. Bürokrasinin bir bölümü bu gücünü kaybetmek istemeyecektir’’ dedi.

DEPREMZEDE ÇADIRINDA İFTAR

Kutan, deprem bölgesindeki parti turunda ilk olarak, depremzede bir genç kızı tokatladığı için istifasını istediği Bolu Valisi Nusret Miroğlu’nu ziyaret etti. Miroğlu'ndan kriz merkezi olarak kullanılan çadırda bir brifing alan Kutan, daha sonra Yıldırım Beyazıt adını taşıyan yaklaşık 980 metrekarelik çadır camide cuma namazı kıldı. Semtte tur atıp, depremzedelerle de görüşen Kutan, çadırkentleri dolaşırken de, en çok askerlerin kurduğu çadırkenti beğendi. Kutan, deprem bölgesindeki turu sırasında partisini de sık sık ön plana çıkardı. Önce FP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin aşevini gezen Kutan, daha sonra bir çadırda faaliyet gösteren FP Bolu İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, burada mini bir basın toplantısı düzenledi. Kutan dün iftarını milletvekilleriyle birlikte Düzce Ceylan Çadırkenti'nde Cemil Arabacı isimli bir depremzedenin çadırında yaptı. Kutan'ın katıldığı iftar sofrasında mönü çorba, pilav, salata ve ramazan pidesinden oluştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!