Fotoğraflarla: Londra sokaklarında grafiti

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraflarla: Londra sokaklarında grafiti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2013 14:24

İngiltere parlamentosu 2003'te grafitiyi asosyal davranış grubuna koyup yasakladığında Londra'nın kısa sürede grafiti başkenti haline geleceğini beklemiyordu.

Haberin Devamı

Doğu Londra'daki Brick Lane caddesinde Dawid Walker'in "Yanan Gelinler" serisinden bir resim.

Walker'in eseri öyle popüler hale gelmişti ki Londra'daki 2012 Paskalya kutlamalarında Londra'ya yerleştirilen dev yumurtalardan birini boyaması istendi.

Psikolojik gerilim filmlerinin öncüsü Alfred Hitchcock, büyük bir bıçak ve bir şişe ketçapla tasvir edilmiş.

Büyük ölçekli çalışmalarıyla tanınan İrlandalı ressam Connor Harrington'un "Dulwich Dövüş Kulübü" adlı bu eseri de Dulwich Galerisi'ndeki 17. yüzyıla ait bir tablodan esinlenme.

Londra sokaklarındaki soyut grafitilerden biri.

Güney Londra'da düzenlenen Sokak Sanatı Festivali için bazı evlerin her köşesinin grafiti ile kaplandı.

Bu fotoğrafları derleyen BBC Rusça Servisi'nden Mark Grigoryan, bir kapitalisti resmeden bu grafitinin kendisine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i hatırlattığını söylüyor.

Haberin Devamı

Ben Slow'un iki bağıran adam grafitisi - biri İngiliz milliyetçisi, diğeri ise radikal İslamcı. Geçen Ekim ayında silinen grafitinin yerine yeni yapılanı da Yahudi düşmanlığı gerekçesiyle kaldırıldı. Arkadaki duvarda ise ROA'nın Leylek grafitisi görülüyor.

Belçikalı grafiti sanatçısı ROA'dan yine Brick Lane'de "Yaban Domuzu".

Londra'nın güneyindeki Dulwich'teki bu dinozor iskeleti de tarz olarak ROA'yı anımsatıyor.

C215 mahlasıyla bilinen Fransız ressam Christian Guemy'nin 'Bağıran Yüzler' grafitisinin kenarına yaptığı kadın resmi.

Brick Lane civarındaki ünlü grafitilerden biri de Jimmy C adıyla bilinen James Cochran'ın yaptığı Olimpiyat şampiyonu Usain Bolt'un resmi.

Dulwich belediyesi yetkililerinin düzenlediği duvar resimleri festivalinde Remi/Rough ve System'in "Pencere Kenarındaki Kız, Rembrandt'tan Etkilenme" adıyla yaptığı grafiti gerçekten de Dulwich Galerisi'ndeki Rembrandt eserlerini anımsatıyor.

17. yüzyıl Fransız ressamı Nicolas Poussin'in yine Dulwich Galerisi'nde sergilenen "Davut'un Zaferi" adlı eserinden esinlenen ve RUN'un yaptığı bu grafitide Davut, Golyat'ın başını Kudüs'e taşıyor.

Pablo Delgado'nun Poussin'in "Jüpiter'i Beslemek" adlı eserinden esinlenen mini grafitisi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!