Fotoğraflar korkunçtu

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraflar korkunçtu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2011 00:00

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA, Amerikan komandoları tarafından 2 Mayıs’ta Pakistan’da öldürülen Usame bin Ladin’in cesedinin fotoğraflarını vekillere göstermeye başladı.

Bin Ladin’in cesedine ait 15 fotoğrafa baktığını açıklayan Cumhuriyetçi Oklahoma Senatörü James Inhofe, “Mermilerden biri kulağından girmiş ve göz çukurundan çıkmış ya da gözden girmiş ve patlamış. Bu da beynin bir kısmının göz çukurundan çıkmasına neden olmuş. Korkunç bir görüntüydü” dedi. Inhofe, Bin Ladin’in başının parçalanmış olduğunu ifade etti.
Bin Ladin’in İslami kurallara uygun yıkanırken ve denize atılırkenki fotoğraflarını da gördüğünü söyleyen Inhofe, “Yüzü kandan temizlenmişti, bu nedenle tanımak kolaydı” dedi.
‘Kesinlikle O’ydu’
Senatör Inhofe, “Kesinlikle o, hiç şüphe yok. Fotoğrafları gördüm. O’ydu, Usame bin Ladin” diy konuştu. Kongre kaynakları, Temsilciler Meclisi ve Senato ile İstihbarat ve Savunma Komisyonlarının diğer vekillerinin de Bin Ladin’in fotoğraflarına bakmaya davet edildiğini belirttiler. Cumhuriyetçi Senatör John McCain ise yaptığı açıklamada, fotoğrafları görmeyeceğini belirterek, “Hayatım boyunca yeterince ceset gördüm” dedi. ABD Başkanı Obama, şiddeti kışkırtabileceği, El Kaide tarafından propaganda amaçlı kullanılabileceği gerekçesiyle fotoğrafların kamuoyuna açılmasını yasaklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!