Fotoğrafıyla aranıyordu

Güncelleme Tarihi:

Fotoğrafıyla aranıyordu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2015 00:06

DİYARBAKIR’da 4 kişinin hayatını kaybettiği, 414 kişinin yaralandığı HDP mitingine bomba koymakla suçlanan Orhan Gönder’in (20) aranmasıyla ilgili detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

13 Ekim 2014’te ortadan kaybolan Gönder’in radikal grup ve terör örgütlerine katılmak için yurtdışına illegal yollarla girme ihtimaline karşı Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’nün, Gönder’e ait bilgi ve fotoğrafları ocak ayında sınır illerinde bulunan emniyet güçleriyle paylaştığı ortaya çıktı.

Fotoğrafıyla aranıyordu


EMNİYET: İLLEGAL ÇIKIŞ YAPABİLİR


Orhan Gönder’in annesi Hatice Gönder IŞİD’e katılan oğlunun bulunması için 31 Aralık 2014’te Başbakanlık İletişim Merkezi’ne bir dilekçe yazdı. Konunun araştırılmasını isteyen Başbakanlık İletişim Merkezi, dilekçeyi Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’ne yönlendirdi. Bunun üzerine Adıyaman Emniyet Müdürlüğü 28 Ocak’ta aileye bir tebligat gönderdi. Gönder’in ‘terör nitelikli kayıp şahıs’ kategorisinde değerlendirildiği belirtilen tebligatta aileye şu bilgiler verildi: “Başbakanlık BİMER’e (Başbakanlık İletişim Merkezi) göndermiş olduğunuz 31.12.2014 tarihli 1103060 sayılı dilekçeniz Emniyet Müdürlüğümüze gereği için gönderilmiştir. Konu ile ilgili yapılan araştırmada, oğlunuzun gidebileceği yerlerden araştırılmış, ayrıntılı müşteki ifadeleri alınmış, alınan ifadeler doğrultusunda çatışma bölgelerinde faaliyet gösteren radikal gruplar ve terör örgütü kamplarına katılmak için yurtdışına illegal yollardan çıkabileceği değerlendirildiğinden oğlunuz zaman kaybedilmeden terör nitelikli kayıp şahıs kategorisine alınarak, sınır illerine anında bilgileri ve resmi gönderilmiş olup, konuya Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2014/8374 sayılı soruşturması kapsamında devam etmektedir.”

Haberin Devamı

Fotoğrafıyla aranıyordu


‘OĞLUM TÜRKİYE’YE NASIL GİRDİ?’


Adıyaman’da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmeden sonra BİMER’e başvurduğunu söyleyen anne Hatice Gönder ise bu durumda yetkililerden, oğlunun nasıl olup da Türkiye’ye giriş yapabildiğinin yanıtını bekliyor:
“Çocukları Suriye’ye giden iki kadınla beraber aralık ayında Başbakan’la görüştüm. Görüşme sonrası Başbakan’ın korumalarından biri BİMER’e dilekçe göndermemi istedi. Üç aile, çocuklarımızla ilgili dilekçemizi yazıp BİMER’e gönderdik. Daha sonra bize böyle bir tebligat gelince oğlumun en azından sınırda yakalanabileceğini düşünerek umutlandım. Ancak sonraki süreçte bilgi alamadım. Oğlumla ilgili ocak ayında sınır illerine bilgi verildiyse nasıl oluyor da Suriye’ye gidip, dönüp Diyarbakır’da bombalı saldırı yapabiliyor? Bu durumu anlayamıyorum. Oğlum Suriye’ye nasıl gitti? Suriye’ye gittikten sonra Türkiye’ye nasıl geri geldi? Bu sorulardan hiçbirinin cevabını bilmiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!