Fotoğrafı ne kadar biliyoruz?

Güncelleme Tarihi:

Fotoğrafı ne kadar biliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

GELENEKSEL ANFAD fotoğraf günlerinin dördüncüsünü de geride bıraktık. Haftanın 6 gününü fotografla dolu dolu geçirmek uzun süre unutulmayacak bir duygu. Ne kadar çok usta varmış fotoğraf dünyasında? Ne kadar cok bakış açısı, ne kadar çok konu ve kompozisyon, ne kadar çok renk ve ışık! Ve en önemlisi Antalya'da yaşayan ne kadar çok fotoğraf sanatçısı varmış. Daha da önemlisi, hala bir şeyler öğrenememiş olmamız. Bir bilardo topu bile kendisine vurulmadan hareket kazanamaz. Fotografa yeni başlayan bizlerin de bilardo topundan farkı yok. Bu işi bilenlerin, bu işe gönül veren Antalyalı fotoğraf sanatçılarının zaman zaman derneğimize gelip deneyimlerini, bilgilerini aktarmasını beklemek yanlış olmasa gerek. Bütün bir yıl derneğimizde görmediğimiz değerli fotoğraf sanatçılarını, sadece 6 gün görebilmek bu sanata gönül vermiş biz amatörleri üzüyor.

BÜYÜK DÜŞÜNMEK

Nasıl öğrenecegiz? Her seyden önce vazgeçmeyerek. Daha çok çalışacağız, elimizdeki kullanmadığımız fotoğraf malzemelerini işe yarar hale getireceğiz ve bu olanakları fotoğrafla ilgili meraklılara sunarak onları da kazanmaya calışacagız. Kaç kişinin evinde karanlık oda vardır? Fotoğrafla ilgili olan herkes bir karanlık oda deneyimi olsun ister. ANFAD olarak bu olanağı fotoğraf meraklılarına neden sunamayalım?

Değerli fotoğraf sanatçısı Onan, 'Her zaman büyük düşünün' der. Bence ANFAD'da bir karanlık oda hazırlamak ve amatörlerin kullanımına sunmak, 'Büyük düşünmek'tir. Böylece fotoğrafı temelden öğrenme ve öğretme ufkumuz açılacak, genişleyecektir.

Haberin Devamı
Tüm aksaklık ve aksiliklere karşın 4. Antalya Fotoğraf Günleri başarılı olmuştur. Bu etkinlikten çıkan mesajların yerine ulaştığına inanıyorum. Ancak, yerel yönetimlerin alması gereken mesajı biraz açarak yinelemek istiyorum. Görülüyor ki; ANFAD Antalya sanat gündemine damgasını vurmuştur. Daha rahat, daha yararlı, daha verimli olabilmek icin ANFAD'ın en azından barınma kaygısı olmamalıdır. Yerel yönetimlerin ANFAD'ı artık hatırlayarak, bu sorunu çözmeleri zorunludur.

Konuk Yazar

Mustafa MUTLUTÜRK/ANFAD üyesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!