Fotoğraf Platformu'nda bir Türk

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraf Platformunda bir Türk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Köln'deki ‘Uluslararası Fotoğraf Platformu’, tam bir fotoğraf festivali. Dünyanın her yanından gelen sanatçıların fotoğrafları 72 ayrı galeride sergileniyor. Köln, 23 gün süreyle fotoğrafı yaşıyor, fotoğrafı soluyor.

‘İnternationale Photoszene’, 11 yıldır sürüyor. Bu yıl 23 Ekim'de başlayan Fotoğraf Platformu'nda bu yıl Türkiye'den de bir sanatçı var: İbrahim Demirel. Türkiye'yi Demirel'in objektifinden yansıtan 47 siyah beyaz fotoğraf, Arbeiter Fotoğraf Galerisi'nde sergileniyor. Demirel, öğretim görevlisi olduğu Gazi Üniversitesi rektörlüğünün izin vermemesi nedeniyle serginin açılışına katılamadı.

Kendi sergisinin açılışında bulunamayan sanatçı, sadece sergi için hazırlanan broşürü görebildi. Broşürün kapağında sanatçının Urfa'da, yerde kağıt oynayan dört kişiyi gösteren bir fotoğrafı yeraldı.

Fotoğraflarında doğal ışığı kullanmaya özen gösteren sanatçı, siyah beyaz fotoğraflarını dört albümde toplamıştı. Köln'deki sergilenen fotoğraflar da ‘‘Işığa Merhaba-İlk fotoğraflar’’, ‘‘Anadoluyum Ben’’, ‘‘Göçerler’’ ve ‘‘Almanya'daki Türkler’’ adlarını taşıyan bu albümlerde yeralıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!