Foto Galatasaray’da poz verenler aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Foto Galatasaray’da poz verenler aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2012 10:51

SALT, Foto Galatasaray sergisi kapsamında, ‘Fotoğraf Etiketleme Günleri’ düzenleyecek. Etkinlikte katılımcılarla birlikte, 1935-1985 yılları arasında, İstanbullu ilk kadın stüdyo fotoğrafçılarından Maryam Şahinyan’ın stüdyosunda fotoğraf çektiren kişilerin kimlikleri belirlenecek.

Haberin Devamı

 Arşiv kavramına yenilikçi bir yaklaşım getiren etkinlik, 13 Ocak Cuma ve 14 Ocak Cumartesi günleri SALT Galata Oditoryum’da gerçekleştirilecek. Foto Galatasaray arşivine iz bırakmış olabilecek herkesin ve tüm meraklıların davetli olduğu etkinlikte katılımcılar, aile fertleri, arkadaşları ve tanıdığı yüzlerin kimliklerini belirleyerek, yakın tarih okumasına olanak tanıyan arşivin yaşatılmasına katkıda bulunacak.

1 milyon portre

SALT Galata’nın Açık Arşiv mekanında 22 Ocak’a kadar devam edecek Foto Galatasaray sergisi, Maryam Şahinyan’ın (1911-Sivas / 1996-İstanbul) yarım asırlık mesleki arşivinin yeniden görselleştirilmesinden oluşuyor.

Araştırmacı/Sanatçı Tayfun Serttaş’ın oluşturduğu bir ekip tarafından 2 yıllık sürede tasnif, temizlik, sayısallaştırma, sayısal restorasyon ve kategorizasyon aşamalarından geçerek korunmaya alınan arşivde, 200 bine yakın negatif ve 1 milyon kişinin fotoğrafı yer alıyor.

Foto Galatasaray’da poz verenler aranıyor

Maryam Şahinyan, Foto Galatasaray / İstanbul – Beyoğlu, 08.1942, Siyah & Beyaz Negatif

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!