Foça’da yangın korkuttu

Güncelleme Tarihi:

Foça’da yangın korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 14:20

İZMİR’in Foça İlçesi’nde, kamp alanının 1 kilometre yakınındaki ormanlık bölgede yangın çıktı. Korku ve panik yaratan yangın, ekiplerin yoğun çabasıyla büyümeden söndürüldü.

Haberin Devamı

Yangın saat 11.30 sıralarında, Foça ilçe merkezi ile Yeni Foça Mahallesi arasında kalan sahil kısmındaki Kartdere mevkiinde başladı. Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ile çevre ilçelerden söndürme ekipleri sevk edildi. Foça ilçe merkezine 10, Acarlar Kamping alanına 1 kilometre uzaklıktaki yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüme eğilimi gösterdi. Alevler, biri keşif diğeri söndürme amaçlı 2 helikopter, 3 arazöz, 1 itfaiye aracı ve 16 orman işçisinin müdahalesiyle 1.5 saat sonra kontrol altına alındı.

Bir çiftliğe ait bekçi kulübesinin elektrik kablolarındaki kaçaktan çıktığı tahmin edilen yangında, büyük bölümü zeytin ağaçlarıyla kaplı 4 dönümlük orman alanının zarar gördüğü bildirildi. Foça Jandarma Tugayı’ndan askerlerin de soğutma çalışmalarına katıldığı yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. Söndürme çalışmaları sırasında, su alan haznesinde küçük bir arıza meydana gelen helikopter de ormanlık bölgedeki boşluğa zorunlu iniş yaptı. Arızası giderilen helikopter 10 dakika sonra tekrar havalandı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 1.5 ay kadar önce Yenifoça yakınlarında çıkan yangında 160 hektar alan kül oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!