Fiyatı açıklanmadan 30 tane Jaguar aldılar

Güncelleme Tarihi:

Fiyatı açıklanmadan 30 tane Jaguar aldılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2008 12:09

Jaguar’ın büyük beklentilerle geliştirdiği yeni modeli XF, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de pazara çıkmadan önemli bir taleple karşılaştı.

Haberin Devamı

LÜKS otomobil üreticisi Jaguar’ın Türkiye Distribütörü Ortaklar Otomotiv’in Genel Müdürü Oya Küçükberber, yeni Jaguar XF’ye Türk tüketicisinin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Dünyada satışa çıkmadan 8 bin adetlik sipariş rakamına ulaşan yeni XF’yi Türkiye’de 75 bin Euro’dan başlayan oldukça rekabetçi fiyatlarla satışa sunuyoruz" diye konuştu. Yeni model için henüz fiyatı belli olmadan 30 adetlik sipariş aldıklarını söyleyen Küçükberber, "Bu yıl 120 adet XF satacağız. Bize ayrılan kotanın yüzde 25’ini araç daha Türkiye’ye gelmeden satmış olduk" dedi.

120 ADETLÄ°K KONTENJAN BÄ°LE AZ     Â

Jaguar tarafından ilk etapta kendilerine 80 adetlik kontenjan verildiğini belirten Küçükberber, "Yaptığımız görüşmeler sonucunda bu rakamı yüzde 50 oranında artırıp 120 adete çıkardık. Bu yıl için daha fazlasını alabilseydik, onu da satardık. Çünkü bu yeni modele tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük ilgi var" diye konuştu. Küçükberber, yeni XF’nin spor bir aracın stil ve performansı ile lüks bir sedanın genişlik ve çok yönlülüğünü birleştirdiğini belirterek, dört farklı motor seçeneği bulunan otomobilin 75 bin Euro’dan başlayan anahtar teslim satış fiyatlarıyla Türkiye pazarına ithal edileceğini söyledi. Yeni Jaguar XF, 2.7-litre V6 çift-turbo şarjlı dizel, 3.0-litre V6 benzinli, 4.2 litre V8 benzinli, 4.2 litre süper şarjlı V8 benzinli olmak üzere dört farklı tipte motor seçeneği ile Türkiye pazarına sunuluyor.

Haberin Devamı

Yollara çıkmadan ödülleri toplamaya baÅŸladı    Â

Jaguar’ın en yeni modeli XF, İngiliz ’What Car’ dergisi tarafından düzenlenen ’Yılın Otomobili’ yarışmasında lüks segmentte birinciliğe ulaşmayı başardı. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan ve Mart ayında piyasaya çıkacak olmasına rağmen oldukça talep gören XF, What Car dergisinin dışında daha önce de birçok ödül almayı başarmıştı.

YAYAYI ALGILAYIP KORUYOR    Â

Yeni XF, sahip olduğu teknolojiler ve güvenlik ekipmanlarıyla da dikkat çekiyor. Yeni XF’de markanın yeni ’Yaya Temas Algılama Sistemi’ bulunuyor. Sistem sayesinde, yayaya çarpma durumunda kaputun piroteknik olarak açılmasıyla göz açıp kapayıncaya kadar kaput ve motor arasında yastık etkisi yaratılıyor. Ayrıca, yeni XF’de sürüşü kolaylaştıran Elektronik Fren Yardımı, Elektronik Fren Güç Dağılımı, Anti-Blokaj Fren Sistemi, Dinamik Stabilite Kontrolü, Dönüş Fren Kontrolü ve Motor Çekme Torku Kontrolü ve Jaguar’da bir ilk olarak, gerekli durumlarda aracın hızını düşürerek ön tekerleklerin tutuşunu daha da iyileştiren Dışa Savrulma Kontrol Mantığı gibi sistemler standart olarak sunuluyor. Yeni XF’de Kör Nokta Monitörü, Ön ve Arka Park Yardımı gibi diğer sürücü yardımı özellikleri de bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!