Fitrenizi bayramdan önce verin

Güncelleme Tarihi:

Fitrenizi bayramdan önce verin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, yoksullarla ihtiyacı olanlara fitrenin bayram namazından önce verilmesini istedi.

Yılmaz, her yıl ramazan ayı öncesinde fitre ve zekát miktarlarının belirlenirken, bu işlemde esas alınan buğday, arpa, üzüm ve hurma miktarlarının fitre için üst sınır değil kişilerin geçim durumlarına göre alt sınır olduğunu belirterek, dileyenlerin ve durumu uygun olanların bu miktarların üzerinde ölçülerle verebileceklerini kaydetti. Yılmaz, ‘‘Fitre, herkesin kendi ailesinde kişi başına düşen günlük (sabah-akşam) gıda harcamalarını esas alarak vermesidir. Fitre alabilmek için sokakta dilenci olmak gerekmiyor. Geliri, giderini karşılamayan herkese fitre verilebilir’’ dedi.

EN AZ 600 BİN

Bu yılki fitre bedelleri arpa için 600 bin lira, buğday unu için 1 milyon, kuru üzüm için 4.5 milyon, kuru hurma için de 10 milyon lira olarak belirlendi.

Asgari 80.18 gram altın ile 430 milyon lira karşılığı döviz ya da Türk Lirası olanlar ise bu paranın 40'ta birini zekát olarak verecekler. Hesaplamalara göre, 430 milyon liralık altını veya parası olan, yaklaşık 10 milyon 750 bin lira zekát verecek. Oruç tutulmayan her gün için en az 1 milyon lira fidye olarak ödenecek. İslam dinine göre, bakmakla yükümlü olunan anne, baba ve torunlar dışında yoksullara, düşkünlere, borçlulara ve harçlıksız kalmış yolculara fitre ve zekát veriliyor. Bunun yanısıra öğrenci ve askerler de fitre ve zekát alabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!