Fitneyi yeneceğiz

Güncelleme Tarihi:

Fitneyi yeneceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2011 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinde yaşanan kaset olaylarını ima ederek, “Yurdumun her köşesine buradan ses veriyoruz. Biz varız, var olacağız. Ayaktayız, asla düşmeyeceğiz. Azimliyiz, asla vazgeçmeyeceğiz. İftira ve kurşunların hedefiydik, bugün de öyleyiz. Fitneyi, kötülüğü yeneceğiz” dedi.

Dün Kızılcahamam’da halka seslenen Bahçeli, özetle şöyle konuştu:

Kurşunların hedefindeyiz

- Dava arkadaşlarım, ülkücü olmanın ve ülkücü kalmanın daha zor olduğunu hepiniz yaşayarak biliyorsunuz. Bizim idealimiz, sesimiz, sözümüz ve her şeyimiz Türk milletinin birliğini, ebediyete kadar varlığını ve bağımsızlığını sağlamak üzerine şekillenmiştir. Bunun için dün fitnenin, şirretin, iftiraların ve kurşunların hedefindeydik. Bugün de öyleyiz.

- Bizi yenemeyeceklerini anlayanlar, yıldıramayacaklarını görenler, bezdiremeyeceklerini düşünenler, tezgâhlarla, senaryolarla ve oyunlarla üzerimize gelmektedirler. Aziz millet varlığını, dışarıdan güdümlü üç beş çapulcuya yağmalatacak ve peşkeş çekecek sinsi bir hesap sürekli mesafe almaktadır.

Bedenlerimizi bent yapacağız

- Dün birliğin, bütünlüğün teminatıydık, yarın da öyle olacağız. Dün Türklüğün ve İslam’ın yılmaz savunucusuyduk, her zaman yine böyle kalacağız. Dün bölücü ve yıkıcı ideolojiye set çekmiştik, fani bedenlerimizi bent yapmıştık, yine aynısını yapmaya çabalayacağız. Biz ne tertiplerle yılarız, ne tezgâhlarla yolumuzdan döneriz. Ne tehditlerle doğrularımızdan cayarız, ne de komplolarla her melaneti sineye çekeriz. Hepimiz Kılıçkıran oluruz, Önkuzu oluruz, Sazak oluruz, Başbuğ oluruz ve Pehlivanoğlu gibi gerekirse ölüme meydan okuruz.

- Şehitlerimizin muhterem hatıralarından aldığımız güçle haykırıyoruz ve yurdumun her köşesine buradan ses veriyoruz. Biz varız, var olacağız. Ayaktayız, asla düşmeyeceğiz. Azimliyiz, asla vazgeçmeyeceğiz. Dimdik bir şekilde geleceğe uzanacağız. Başaracağız ve kötülüğü yeneceğiz, fitneyi mağlup edeceğiz ve Türk milletini saadet dolu günlere mutlaka kavuşturacağız.”

‘Ülkücü Şehitler’e dua

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’nın Kızılcahamam İlçesi’nde yaptırılan “Ülkücü Şehitler Anıtı”nı açtı. “Ülkücü Şehitler”in isimlerinin yazılı olduğu anıttaki levhaları inceleyen Bahçeli, anıta kırmızı - beyaz karanfiller koydu. Bahçeli okunan mevlidi, anıtta yaptırılan üstü açık mescitde dinledi.

Dikili ağacına uğradı

Bahçeli, Kızılcahamam’dan Kazan’a doğru girerken yol üstündeki Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı’na uğradı. 1998’de diktiği ağacın yanına giden Bahçeli, “Bir dikili ağacım olduğunu göstermek istedim” diye espri yaptı.
/images/100/0x0/55ea28fff018fbb8f86ee832


Tasarımı Bahçeli’nin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Kızılcahamam’da açtığı Ülkücü Şehitler Anıtı’nı, genel hatlarıyla bizzat tasarladı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Turgut’un koordinatörlüğünde yürütülen proje, 5 ayda tamamlandı. 2 bin 500 metrekarelik alan üzerine dikilen anıtın önünde 800 metrekarelik bir meydan bulunuyor. Anıtın üzerinde dünyayı temsilen 3,5 tonluk çelik bir küre duruyor. Arkasındaki bayrak formu ise “Ülkücülerin Hak’ka kavuşmasını” temsil ediyor. MHP’li Kızılcahamam Belediyesi ile MHP Genel Merkezi’nin ortaklaşa yaptırdığı anıtta 1680 ülkücü şehidin adı yazıyor.

Miting coşkusu

BAHÇELİ, “Ülkücü Şehitler Anıtı”nın önünde kadın katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Kızılcahamam mitinginde konuşan Bahçeli’yi coşkulu bir kalabalık dinledi.

Konuşacağına üzerine gitsin

KIZILCAHAMAM Belediye Başkanı Coşkun Ünal’ı makamında ziyaret eden Bahçeli, burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bahçeli, İstanbul’da yaşan bombalı saldırı ile ilgili “Söylenecek çok söz yoktur. Terörle mücadeleyi çok kararlı ve azimli bir şekilde yürütmek gerekmektedir” dedi. Bahçeli, “İstanbul’da bir partilinin bilgisayarında bu kasetlerin kaynağının bulunacağına ve sizin avukatlarınızın bu doğrultuda harekete geçtiği yönündeki iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusunu da şöyle yanıtladı: “Bizde böyle bir bilgi yok. Konu savcılığa intikal etmiştir. Savcılık çalışma yürütüyor. Sayın Başbakan’ın da meydanlar konuşacağı yerde, Başbakanlık sorumluluğunu taşıyarak olayın üzerine gitmesinde yarar vardır. Kimin elinde ne bilgi varsa kamuoyuna açıklamalılar.” Bahçeli, “Kasetlerin meydanlarda kullanılmaması için YSK’ye verilen dilekçe” ile ilgili bir soruya da “İktidar sorumluluğunu taşıyanlar, sorumluluğunu yerine getirmek yerine, meydanlara taşıyarak konunun istismarı yapmamaları için demokratik bir uyarıdır o” yanıtını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!