FISU Başkanı. Türkleri çok sevdik

Güncelleme Tarihi:

FISU Başkanı. Türkleri çok sevdik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2011 11:39

TÜRKİYE Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Kemal Tamer, Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FİSU) delegeleri ve organizasyon komitesine veda yemeği verdi. Tamer, FISU Başkanı George Killian’a oltu taşından yapılmış gümüş işlemeli tespih, ağızlık, kravat iğnesi ve kol düğmesinden oluşan bir set hediye etti. Türklerin misafirperverliğini hiçbir zaman unutmayacaklarını vurgulayan George Killian ise "2019’daki Kış Oyunları için organizasyon istiyorsanız bunu vermeye hazırız. Sizleri çok sevdik" dedi.

25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na ev sahipliği yapan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun başkanı Kemal Tamer, dün akşam Palandöken Dedeman Otel’de FİSU delegeleri ile organizasyon komitesini veda yemeğinde buluşturdu. Yemeğe, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Ahmet Küçükler (AKP), FISU Başkanı George Killian, FISU delegeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Davetlilere sıcak yemekle birlikte sıcak şarap eşliğinde barbeküde pişirilen tavuk, balık ve sucuk ikram edildi.

’BU GENÇLİĞİ KİMSE TUTAMAZ’

Gecede bir konuşma yapan Kemal Tamer, "1999’da İzmir’de Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları için kolları sıvadığımızda bizi hiç tanımıyorlardı. İzmir bitmek üzere iken, bir de ’kış oyunları düzenleyelim’ diye Erzurum’dan teklif geldi. O zamanlar biraz tereddütlüydük. Ama bu oyunların Erzurum’da ne kadar güzel düzenlenebileceğini gözlerimizle gördük ve yaşadık. Başkan seçildiğimde iki rüyam vardı. Bunlar Dünya Üniversiteler Yaz ve Kış oyunlarıydı. İkisini de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu vesile ile Türk insanını, ülkemi ve farklı bölgeleri tanıttık. Böylesine güzel bir organizasyon düzenleyen Erzurumlulara teşekkür ediyorum. Biz Türk üniversite gençliğinin uluslararası organizasyonlarda neler yapabileceğini göstermiş bulunmaktayız. Bundan sonra artık bu gençliği hiç kimse tutamaz" diye konuştu.

’TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİ HİÇBİR YERDE YOK’

Tamer, konuşmasının ardından sahneye FISU Başkanı George Killian’ı davet etti. Kemal Tamer, Killian’a oltu taşından yapılmış gümüş işlemeli tespih, ağızlık, kravat iğnesi ve kol düğmesinden oluşan bir set hediye sundu. Hediyeler için teşekkür eden Killian, "Burada bulunmaktan çok memnunum. Türkiye’de çok güzel bir ortam var. 2019’daki Kış Oyunları için organizasyon istiyorsanız bunu vermeye hazırız. Türk misafirperverliğinin üzerine dünyada hiçbir yer yok. Buraya gelen tüm yabancı konuklar siz Türkleri çok sevdi. Bunu gururla söylüyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!