FIS'le görüşmüş

Güncelleme Tarihi:

FISle görüşmüş
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Çoluk çocuk demeden yıllardır Cezayir'i kana bulayan aşırı dinci terör örgütü FIS'in Avrupa lideri El-Kebir ile kapatılan RP'nin yasaklı lideri Erbakan'ın geçen ağustos ayında görüştükleri belirlendi. İzmir'de gözaltına alınan El-Kebir, sorgulandıktan sonra sınırdışı edildi.

Cezayir'i kana bulayan aşırı dinci örgüt, ‘‘Cezayir İslami Selamet Cephesi’’ FIS'in Avrupa lideri Rabah El-Kebir'in, geçen Ağustos'ta Türkiye'ye geldiği ve kapanan RP'nin lideri Necmettin Erbakan'ın da aralarında bulunduğu çeşitli kişilerle temaslarda bulunduğu ortaya çıktı. FIS sorumlusu El-Kebir'in, İzmir'de Emniyet birimleri tarafından gözaltına alındığı, sorgulandıktan sonra da Türkiye'den sınırdışı edildiği belirlendi. Bu konuda sadece Dışişleri İstihbarat'a bilgi verildi. Ancak, bu bilgi sır gibi saklandı. Dört eski RP milletvekili hakkındaki idam istemli Milli Görüş iddianamesinde de, ‘‘Milli Görüş Hareketiyle Cezayir İslami Selamet Cephesi FIS ilişkisi’’ ayrı bir başlık altında anlatılmıştı. İddianamede aynen şöyle denilmişti: ‘‘Görüldüğü gibi Milli Görüşçüler FIS'e gönülbağı ile bağlıdırlar. Katliamlar yapan, adam boğazlayan bu kanlı örgüte övgüler yağdırmakta, onların kanlı eylemlerini ‘şanlı direniş' olarak nitelendirmektedirler. Üstelik Milli Görüş Cezayir'i örnek göstererek, Türkiye'deki laik cumhuriyete bağlı kişi ve güçleri tehdit etmek gafletine ve ihanetine düşmüştür. Bu durum ülkemizdeki Milli Görüş'ün Cezayir'deki İslami Selamet Cephesi ile aynı yapıda ve yolda olduklarını göstermektedir.’’

ALMANYA’DA YAŞIYOR

El Kebir, Almanya'nın Hükümet Merkezi Bonn yakınlarındaki Euskirchen'de ikamet ediyor ve Alman İstihbaratı tarafından adım adım izleniyor. Almanya'nın iç ve dış güvenliğinden sorumlu Federal Anayasa'yı Koruma Teşkilatı'nın geçen yılki raporunda İslam Toplumu Milli Görüş ve FIS, ülkenin iç güvenliği açısından tehlikeli örgütler gösterilmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!