‘Fırtına’lar sınırda

Güncelleme Tarihi:

‘Fırtına’lar sınırda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 21:58

İdlib'in güneyi ile güneybatısına yönelik hava saldırıları dün de devam ederken, güvenlik kaynakları hastane ve okulun vurulmasının Rusya ve rejim güçlerinin bu kentte de Deyr-El Zor, Doğu Guta ve Halep’teki taktiği uyguladığı görüşünde. Hastane ve okulların hedef alınmasıyla sivil halka korku verilip, bulundukları yerleri terk etmeye zorlandıkları belirtildi

Haberin Devamı

SAVUNMA HATLARI

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İdlib içindeki muhalif güçler kent merkezindeki stratejik açıdan önemli kavşaklar ile köprüleri imha ederek kullanılamaz hale getirirken, olası bir kara operasyonuna karşı hendekler açarak savunma hatları oluşturmaya çalışıyor. Rusya’nın Hmeymim Üssü’nden kalkan savaş uçaklarıyla saldırı yaptığı, rejim güçlerinin de ağırlıklı olarak helikopterlerle vurduğu bildirildi.

‘Fırtına’lar sınırda

GÖÇ EDEN SAYISI 7-8 BİN

İdlib kırsalına yönelik saldırılar nedeniyle Hatay sınır hattında kurulmuş kamplara sığınan siviller ile kuzeydeki Afrin’e doğru göç edenlerin sayısının 7-8 bini bulduğu bildirildi. Türk Kızılayı ile AFAD, İdlib’den göç edenler için bölgeye yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor. TIR’larla taşınan yardımlar arasında değişik tür gıdanın yanı sıra ilaç ve diğer tıbbi malzemeler de bulunuyor.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sınır hattındaki birliklere takviye amaçlı sevkıyatını sürdürüyor. Türkiye’nin değişik bölgelerinden TIR’larla gönderilen tank, diğer zırhlı araçlar ile Fırtına obüsleri başta Reyhanlı olmak üzere sınır hattındaki birliklere konuşlandı. Türk gözlem kulelerinde de güvenliğin her geçen gün arttırıldığı bildirildi. Gözlem kulelerinde tank, Fırtına obüsü ve çok namlulu roketatarlar (ÇNRA) gibi güçlü ateş destek unsurları bulunuyor.

‘Fırtına’lar sınırda

YOKLAMA ATIŞINA DEVAM

Suriye rejim güçlerinin, dün öğleden sonra İdlib kırsalının güneydoğusuna da saldırı başlatmak için hazırlıklar yaptığı ve yer yer ‘yoklama’ atışlarında bulunduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!