Fırtınada 160 ton ot uçtu

Güncelleme Tarihi:

Fırtınada 160 ton ot uçtu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2007 11:14

MUŞ'ta çıkan şiddetli fırtınada merkeze bağı Cukurca Köyü'nnde hayvanlar için toplanan 160 ton otun uçup gitti. Köylüler, hasar tespiti için başvuracaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Tarlada biçtikleri otu, saman yapmak için beklettiklerini, dün geceyarısına çıkan ve yaklaşık yarım saat süren fırtınanın hepsini alıp götürdüğünü anlatan köylüler devletin yardım elini uzatmasını istedi. Bu sabah tarlaya geldiklerinde gözlerine inanamadıklarını söyleyen köylülerden Mazhar Bozkurt, “Sanki tarladaki otları biri toplayıp götürmüş. Koca tarladan geriye bir tutam ot kalmış. En önemli geçim kaynağımız hayvancılık. Şayet kışın hayvana yedirecek ot ve saman bulamazsak bu hepimizin sonu olur” dedi.

Fırtınanın köyde yaklaşık 160 bin ton otu yok ettiğini öne süren Rahmi Çiftçi ise, “Ömrümüzde böyle bir fırtına görmedik. 80 haneli köyümüzde 10 bin küçükbaş ve 500 de büyükbaş hayvan bulunmakta. 160 bin tona yakın ot uçup gidince şaşkına döndük. Zararımız yaklaşık 400 bin YTL. Devlet yardım etmezse bu hepimizin sonu olur” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fırtınanın, Kazım Çelik'e ait evin bahçesindeki 7 kavak ağıcını da kökünden sökerek kırdığı belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!