Fırtına minareyi eğdi

Güncelleme Tarihi:

Fırtına minareyi eğdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2009 16:09

SAKARYA'nın Serdivan İlçesi'ne bağlı Yukarı Dereköy Köyü'nün camisinin minaresi, dün etkili olan lodos fırtınasında hasar görüp eğildi. Eğik minarenin bulunduğu bölgedeki evler boşaltıldı.

Serdivan'a bağlı Yukarı Dereköy Köyü'nde bulunan caminin minaresi, dün saatteki hızı 50 kilometreyi bulan lodos nedeniyle hasar gördü. Gövde bölümü parçalanan minare, mahallede korkuya neden oldu. Eğik minarenin bulunduğu bölgedeki bazı evler vatandaşlar tarafından boşaltıldı. Büyük tehlike olmasına rağmen cami ise vatandaşlar tarafından hala kullanılıyor.

Minarenin hemen altında evi bulunan Havva Yağız, yetkililerin ilgisizliğinden yakınırken, “Biz 4 kişilik bir aileyiz. Çocuklar korkudan eve giremiyor. Bu nedenle komşuya sığındık. Balıkesir'de 4 kişi öldü. Bu eğik minareyi gelsinler bir an önce yıksınlar” dedi.

Mahalle sakinleri de minarenin dünden bu yana yıkılacakmış gibi sallandığını bu nedenle gece evlerini boşalttıklarını belirterek, “Haber verilmesi üzerine birkaç kişi gelip baktı. Hiçbir şey söylemeden gitti” diyerek minarenin her an devrilebileceğini söyledi.

Yukarı Dereköy Camisi Dernek Başkanı İbrahim Karaoğlu ise havalar düzeldikten sonra minareyi kendilerinin yıkıp yenisini yaptıracaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!