First lady rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

First lady rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2004 10:30

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşi Azerbaycan’ın yeni First Lady’si Mihriban Aliyev, şıklığı, güzelliği, zarafeti, sıcak ve örnek tavırlarıyla Türkiye’nin ilgi odağı oldu.

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer’in resmi davetlisi olarak Türkiye’yi ilk kez Azerbaycan Cumhurbaşkanı sıfatıyla resmen ziyaret eden İlham Aliyev’e eşlik eden Azerbaycan’ın yeni First Lady’si Mihriban Aliyev, şıklığı, güzelliği, zarafeti ve sıcak tavırlarıyla ilgi odağı oldu. Mihriban Aliyev, Atatürk Orman Çifliği’nde rahmetli kayınpederi Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in adının verildiği orman alanına fidan dikme töreninde de eşini yalnız bırakmadı. Mihriban Hanım, üniversite öğrencisi kızı Leyla Aliyev’le birlikte fidan dikti.

TOPRAK ATTI

Mihriban Aliyev’
in, mini eteği ve sivri-yüksek topuklu ayakkabısıyla, kıyafetinin elverişsizliğine karşın, fidan dikerken profesyonelce kürek kullanması herkesi şaşırtı.

Mihriban Hanım, kadın yardımcısının küreğin sapından tutarak yardımcı olma girişimine izin vermeyerek, biraz toprak attıktan sonra, küreği bu kez kızına verdi.

FAHRİ DOKTORA

Azeri First Lady, kızından tekrar küreği alarak fidan dikme işlemini tamamladı. Aynı anda Cumhurbaşkanı Aliyev de, fidan dikti. Aliyev’e Tarım Orman ve Çevre Bakanı Osman Pepe ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü de eşlik ettiler.

Aliyev çifti, daha sonra Bilkent Üniversitesi’ne geçtiler. Bilkent’in kurucusu Prof. Dr. İhsan Doğramacı ve Rektör Prof. Dr. Ali Doğramacı tarafından sıcak bir şekilde karşılanan İlham Aliyev’e burada Uluslararası İlişkiler alanında ‘Fahri Doktora’ verildi. Fahri Doktora töreni sırasında eşi Mihriban ve kızı Leyla, Aliyev’in sevincini, yer yer birbirleriyle konuşup gülerek paylaştılar.

HOŞGELDİN LEYLA

90 yaşına rağmen zindeliği ile dikkat çeken Doğramacı, bastonuyla karşıladığı Aliyev ailesi üyelerini tek tek öptü. Doğramacı, Aliyev’in kızını görünce de ‘Leyla, hoşgeldin’ diyerek sıcak şekilde sarıldı. Konuklarını özel odasına alarak bir süre söyleşen Doğramacı, Bilkent Üniversitesi Senatosu’nun önerisi ve Mütevelli Heyeti’nin onayı ile verilen ‘Fahri Doktora’ töreni için salona Leyla Aliyev ile kol kola girdi.

EŞİNİN DESTEKÇİSİ

Azerbaycan’ın ‘First Lady’si 39 yaşındaki Mihriban Aliyev erken yaşta evlendiği eşi İlham Aliyev’in, aile yaşamında olduğu kadar, toplum, siyaset ve devlet hayatında da en büyük destekçisi ve avantajı durumunda. Çağdaş-modern Azerbaycan kadınının simgesi konumundaki Mihriban Aliyev, ikisi üniversite öğrencisi (Leyla ve Arzu), biri de ilköğretim öğrencisi (Haydar) üç çocuğu olmasına karşın, gençliği ve güzelliği ile ilgi çekiyor.

Çok aktif

Mihriban Aliyev, eşinin destekçisi olarak halen Azerbaycan Kültür Olimpiyatları Başkanlığı’nı, devletten bağımsız tamamen bir sivil örgüt olan Diyabetliler Derneği Başkanlığı’nı ve Azerbaycan Jimnastik Federasyonu Başkanlığı’nı yürütüyor.

Yaşasın büyük Türkiye Cumhuriyeti

AZERBAYCAN Cumhurbaşkanı İlham Aliyev dün TBMM’de yaptığı konuşmada, Azerbaycan ve Türkiye ilişkilerini en yüksek seviyeye çıkarmak için elinden geleni yapacağını vurgulayarak, ‘Gücümüz birliğimizdir. Yaşasın Azerbaycan-Türkiye birliği, yasasın büyük Türkiye Cumhuriyeti’ dedi. Aliyev konuşmasının sonunda, Meclis’te ayakta alkışlandı. Aliyev, fahri doktora aldığı törende de, Prof. İhsan Doğramacı’nın babasını ABD’de bile yalnız bırakmadığını anlattı ve Doğramacı Ailesi’nin can dostları olduğunu söyledi. Duygulanan Doğramacı gözyaşlarını tutamadı.

Kayınpederi anısına

Güzelliği ve zarafetiyle göz dolduran Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşi Mihriban Aliyev, dün merhum kayınpederi Haydar Aliyev anısına oluşturulan ormana ağaç dikti. Mihriban Aliyev, ince topuklu ayakkabıları, mini eteği ve elverişsiz elbisesine rağmen, küreği eline alıp, diktiği fidanın altına toprak attı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!