First Lady Gül, Michelle Obama ile “Hip Hop” dinleyecek

Güncelleme Tarihi:

First Lady Gül, Michelle Obama ile “Hip Hop” dinleyecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 11:11

FİRST Lady Hayrünnisa Gül, bugün eşiyle birlikte gittiği ABD’de Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama’nın konuğu olacak. Michelle Obama, doğup büyüdüğü Şikago’da yapılacak NATO Zirvesi’ne katılacak dünya liderlerinin eşleri için özel bir ağırlama programı hazırladı.

Haberin Devamı

First Lady Obama, Hayrünnisa Gül’ün de aralarında bulunduğu dünya liderlerinin eşlerini Pazar günü, kendi çocukluk ve gençlik yıllarının da geçtiği Şikago’nun güneyindeki çocuklara yönelik eğitim, sanat ve spor başta olmak üzere okul sonrası programlar yürüten Gary Comer Gençlik Merkezi’ne götürecek. Üniversite ve kolejlere hazırladığı çocuklar için yaz kampları da düzenleyen merkezde lider eşleri için çok özel bir program hazırlandı.

 

Birlikte “Hip Hop” dinleyecekler

 

Dünya liderlerinin eşleri, Michelle Obama’nın ev sahipliğinde ziyaret edecekleri merkezin çalışmalarıyla ilgili bilgi alıp, merkezdeki etkinlikleri izleyecekler. Lider eşleri önce, kendi bahçelerinde ürettikleri ürünleri sergileyen öğrenci ve öğretmenlerle sohbet edecek, ardından da mutfakta, kendi ürettikleri bu ürünleri kullanarak yemek pişiren öğrencileri izleyecekler. Lider eşlerine, merkezde katılacakları öğle yemeğinde de öğrencilerin pişireceği bu yemeklerden ikram edilecek. Merkezde daha sonra öğrenciler tarafından, Hayrünnisa Gül’ün de aralarında yer alacağı lider eşlerine, “Hip Hop” tarzı şarkılardan oluşan bir performansın da sergileneceği dans ve müzik gösterileri sunulacak. Lider eşleri, daha sonra yine Michelle Obama’nın ev sahipliğinde Şikago Sanat Enstitütüsü’nü ziyaret edecekler. Michelle Obama akşam da lider eşleri onuruna bir akşam yemeği verecek.

 

Haberin Devamı

Şikago’da 19 Mayıs resepsiyonu

 

Gül çifti, ABD gezilerinin ilk durağı Şikago’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da bu ülkede yaşayan Türklerle birlikte kutlayacak. Gül çifti, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan’ın yarın akşam Four Seasons Oteli’nde vereceği resepsiyona katılacak. Resepsiyona, Chicago Bulls’ta oynayan Ömer Aşık’ın da aralarında olduğu Amerikan Basketbol Ligi NBA’de oynayan ünlü Türk basketbol yıldızlarının yanı sıra ABD’de yaşayan Türk toplumunun önde gelenleri de davet edildi.

 

Haberin Devamı

San Francisco’da sanal aleme yolculuk

 

Gül çifti, ABD gezilerinin ikinci durağı San Francisco’da da, yüksek teknoloji alanındaki dünya devi şirketlerin merkezlerinin bulunduğu ünlü Silikon Vadisi’ni de ziyaret edecek. Gül çifti, Silikon Vadisi’nde iletişim ve sosyal medya alanındaki dünya devleri Apple, Google, Twitter ve Facebook’un şirket merkezlerine gidecek. Twitter ve Facebook başta olmak üzere kendisi de sosyal medyayı etkin kullanımıyla tanınan Cumhurbaşkanı Gül, bu iletişim ve sosyal medya devlerinden brifing de alacak. Twitter’da takipçilerinin sayısı 1 milyon 796 bin 692’ye ulaşan Gül, mesaj ve etkinliklerinin halka ulaştırılması konusunda Facebook ve YouTube’u da etkin bir biçimde kullanıyor.

 

Haberin Devamı

ABD dönüşü Abant’ta “yıldız” şenliği

 

Hayrünnisa Gül, ABD gezisi dönüşü ise himayesine aldığı “81 İlden 81 Yıldız” eğitim projesi kapsamındaki öğrencilerle Abant’ta düzenlenecek şenlikte bir araya gelecek. Sanatçı Ferhat Göçer’in de konser vereceği şenliğe, Cumhurbaşkanı Gül’ün de katılabileceği belirtiliyor.

 

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek etkinlikte, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı hazırlıkları da dikkate alınarak farklı bir organizasyona gidildi. İlk üçü Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen etkinliğe mekan olarak, mevsim koşulları da dikkate alınarak Bolu-Abant seçildi. 2 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek etkinlik açık havada şenlik havasında gerçekleştirilecek. Öğrencilerle birlikte piknik de yapılacak bu etkinliğe milli sporcular, sanat ve spor dünyasından bir çok ünlü de katılacak.

 

Haberin Devamı

Hayrünnisa Gül’ün himayesindeki bu sosyal sorumluluk projesi ile Türkiye’nin 81 ilinden eğitim ve spor alanlarında başarılı ancak maddi olanakları yetersiz ortaöğretim 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri arasında seçilen 81 öğrencinin eğitimine destek veriliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!