Firefox 2 çıktı

Güncelleme Tarihi:

Firefox 2 çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2006 00:00

Microsoft’un Internet Explorer Web tarayıcısının 7. sürümünü kullanıma sunmasından kısa bir süre sonra Mozilla Vakfı da Firefox’un 2. sürümünü yayınladı. 2. sürümü ile güvenlik alanında iddiasını yenileyen Firefox tarayıcısı, Web’de sörf yapmayı kolaylaştıran yeni özellikler sunuyor.

Haberin Devamı

Microsoft’un Internet Explorer 7’yi piyasaya sürmesiyle Web tarayıcısı yarışında eksik olmadığının sinyalini vermişti. Fakat bir önceki sürümü 5 sene önce piyasaya çıkan Internet Explorer’ın bu durgun sürecinde Opera ve özellikle Firefox tarayıcıları hızlı bir şekilde kullanım alanı buldu. Güvenlik alanında iddiasını sürdürmeyi amaçlayan Firefox’un yeni sürümü ise Internet Explorer 7’nin çıkışıyla hemen hemen aynı zamana denk geldi.

 

Web’de dolaşırken kullanıcılarının güvenli hissetmesini amaçlayan Firefox, 2. sürümünde de bu yeteneğiyle ön plana çıkıyor. Tarayıcının yeni “anti-phishing” özelliği sayesinde kullanıcıların Web dolandırıcılıklarının kurbanı olmaması sağlanıyor. Ayrıca tarayıcı, yazılım göçmelerinden kaynaklanan kayıpların önüne de geçiyor. Eğer gezinti esnasında tarayıcı veya işletim sistemi kilitlenirse kullanıcı daha sonra kaldığı yerden, tarayıcının son haliyle Web’de gezinmeye devam ediyor.  

 

Haberin Devamı

Göze daha hoş görünmek için ara yüzünde birkaç değişiklik barındıran Firefox 2, aramalarda kullanıcılara yardım ediyor ve daha gelişkin RSS/Atom desteği sağlıyor. Tarayıcı, anında imla kontrolü de gerçekleştiriyor. İmla kontrolü için çeşitli dillerde sözlükler eklenebiliyor. Firefox 2, “Live Titles” isimli bir özellikle de dikkat çekiyor. RSS benzeri bir özellik olan Live Titles, statik yer imlerine hareketlilik kazandırıyor.

 

Ücretsiz bir şekilde sunulan Firefox 2; Windows, Mac ve Linux işletim sistemlerinde çalışıyor.

 

http://www.mozilla.com/firefox/

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!