Firarkolik yine kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Firarkolik yine kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

İki kez firar edip, uyuşturucu kaçakçısı Nejat Daş'ın da kaçışını organize eden müebbete mahkûm Yakup Süt, üçüncü firarını gerçekleştirdi.

KARTAL Özel Tip Kapalı Cezaevi' nde tutuklu bulunan, mafya tetikçisi, organize suç örgütü lideri Yakup Süt, rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi' nden firar etti. Daha önce de cezaevinden kaçan Yakup Süt, Lucky-S gemisinde yakalanan 14 ton uyuşturucunun sahibi olduğu iddiasıyla yargılanan Nejat Daş'ın firarına da yardımcı olmuştu.

Mide filmi çekildi

Önceki gece 22.30 sıralarında mide kanaması geçirdiği belirtilen Yakup Süt, Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'nden Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Bir gardiyan ve bir jandarma tarafından hastanenin acil servisinde tedavisi yaptırılan Süt'ün mide filmi çekildi. Jandarma Uzman Çavuş Turgut Timur, bir süre sonra gardiyanı, mide filmini almak için hastanenin başka bir bölümüne gönderdi. Bu sırada, Yakup Süt'ün dayısı hastaneye geldi. Jandarma Uzman Çavuş Turgut Timur, Yakup Süt'ün dayısıyla görüşme isteğini kabul etti. Birlikte hastane dışına çıktılar. Filmi alarak geri dönen gardiyan, Yakup Süt ile Turgut Timur'u yerlerinde bulamadı.

Soruşturma sürüyor

Yetkililer, Yakup Süt ile birlikte kaybolan Uzman Çavuş Turgut Timur'un firar olayında suç ortağı olup olmadığının araştırıldığını ve olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi. Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak, çek-senet tahsilatı yapmak, gasp ve adam yaralama gibi suçlardan dolayı çok sayıda davada yargılanan Yakup Süt'ün 8 adamı da 5 Mart 1999'da İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi'nce cürüm işlemek amacıyla çete oluşturmak suçundan tutuklanmıştı.

Dosyası kabarık

1989 yılında çek senet mafyası adına tefecilik yaptığı öne sürülen Abuzer Soldanlı'yı ve 1991'de de uyuşturucu tüccarı Halil Kurt'u öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırılan Yakup Süt, Kırklareli Cezaevi'nden firar etmişti. 1994 yılı mayıs ayında Nejat Daş'ı kaçırmak için hazırlık yaparken yakalanan Yakup Süt, bu kez de Şişli Adliyesi'nden kaçmıştı. 9 Kasım 1994'te, Nejat Daş'ı, Sinop Cezaevi'nden İstanbul'a getiren jandarmaları, yemekle-rine uyku ilacı koyup uyuttu. Nejat Daş'ın firarında önemli rol oynadı. Firardan bir süre sonra yakalanan Yakup Süt'ün adı 1998 yılında, Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın vurulması olayında azmettirici olarak geçti.

Kurşunlama olayı

Yakup Süt, eski Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Dural'ın bulunduğu otomobilin kurşunlanması olayında da azmettirici olduğu iddiasıyla yargılanıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!