Filoya karalama kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Filoya karalama kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 00:00

İsrail’in Gazze’ye doğru yola çıkacak olan filoya karşı propaganda savaşı hızlandı. İsrailli yetkililer, filoya sızan azılı aktivistlerin, İsrailli askerlere karşı sülfür kullanacağını iddia etti. Ayrıca eşcinsellerin filoya alınmadığına dair sahte bir videoda İsrail’in parmağı olabileceği öne sürülüyor.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI ülkeden aydınlar ve sivil toplum örgütlerinin İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ambargoya dikkat etmek için düzenledikleri İkinci Gazze Yardım Konvoyu’na katılan gemiler, perşembe, cuma günü demir almaya hazırlanırken gerilim yükseliyor. Hafta başında düzenlenen güvenlik kabinesi toplantısında ‘Filoyu asgari çatışma ile durdurma’ kararı alan İsrail yönetimi karşı propaganda savaşı başlattı.
İnternete düşen bir videoda ‘Marc’ adındaki bir aktivist, filoya katılmak için başvurduğunu, ancak ‘gay ve lezbiyenlerin filonun amacına hizmet etmediği’ gerekçesiyle reddedildiğini anlatıyor. Marc, Hamas’ın Dışişleri Bakanı’nın eşcinselleri ‘sapkın bir azınlık’ olarak nitelediğini, filonun da bu örgüte yakın olduğunu, bu nedenle talebinin reddedildiğini öne sürüyor.
Facebook ve YouTube’da dolaşan bu videonun bizzat İsrail Başbakanlık ofisi tarafından da yayıldığı anlaşılıyor. Haaretz’in ulaştığı Başbakanlık kaynakları ise videoyu yalanlamadığı gibi “İsrail devletinin çeşitli birimleri ülkenin çıkarları doğrultusunda internet medyasının olanaklarını kullanmaktadır” dedi. Gayet profesyonel hazırlandığı görülen videoda İHH’nın logosunun kullanılması da dikkat çekti.
Yetenekli Mr.Gershon
Ancak görüntünün  yayınlanmasından sonra ABD bloglarından videonun başbakanlık ofisinde çalışan Neil Lazarus tarafından internete konulan düzmece bir görüntü olduğu ve ‘Marc’ın ise İsrailli halkla ilişkiler uzmanı girişimci Omar Gershon olduğu ileri sürüldü. Bazı internet bloglarında Gershon için “Yetenekli Mr. Gershon” denildiği görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!