Filmini parka götürmek için bir haftan kaldı!

Güncelleme Tarihi:

Filmini parka götürmek için bir haftan kaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2013 16:42

2007 yılından bu yana Galatasaray Üniversitesi Medya Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen Kısa Tür Filmi Festivali Sinepark’ta bu yıl her "tür" çevreci.

Haberin Devamı

7'nci Sinepark’a başvuracaklar; doğada yok olması 100 yıl alan alüminyum, 1000 yılı bulan polikarbon ve farklı metal, boya karışımlarından üretilen DVD kopyalar yerine, filmlerinin web bağlantılarını gönderecekler. YouTube, Vimeo, Dailymotion gibi video barındırma hizmeti sunan sitelere ya da kişisel web sitesi / bloglara (istenirse şifreli olarak) yüklenecek kısa filmler ve online doldurulacak başvuru formu sayesinde her yıl yaklaşık 200 filmin başvurduğu Sinepark; geri dönüşümü sınırlı, başvuru adedi kadar kargo poşetinden tasarruf etmiş, bu kadar kargonun taşınması esnasında atmosfere salınacak yaklaşık 120 ton CO2’nin önüne geçmiş ve payına düşen 0,0051 ağacı kurtarmış olacak.


Her yıl olduğu gibi korku, aksiyon, fantastik ve bilimkurgu türündeki kurmaca kısa filmlerin “Korku Tüneli”, komedi filmlerinin “Komikaze”, dram türüne giren filmlerin “Alabora”, belgesel filmlerin “Çarpışan Aramalar”, deneysel kısa filmlerin “Labirent” ve lise öğrencilerinin kısa filmlerinin “Atlıkarınca” bölümlerinde değerlendirileceği 7'nci Sinepark Kısa Tür Filmi Festivali 2-6 Aralık tarihleri arasında Galatasaray Üniversitesi ve İstanbul Modern’de gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı


Jürisinde Belmin Söylemez, Tülin Özen, Cüneyt Cebenoyan ve Nida Karabol’un bulunduğu Sinepark’a başvurmak için son gün 4 Ekim 2013.

Filmini parka götürmek için bir haftan kaldı

Son başvuru tarihi: 4 Ekim
Gösterim ve etkinlikler: 2-6 Aralık


Ayrıntılı bilgi için: http://sinepark.gsu.edu.tr
Başvuru için: http://sinepark.wordpress.com/online-basvuru/
Karbon ayak izinizi hesaplamak için: http://www.karbonayakizi.com/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!