Filmdeki kırık-çıkıkçı gerçek hayatta var

Güncelleme Tarihi:

Filmdeki kırık-çıkıkçı gerçek hayatta var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2009 00:00

FatihAkın'ın son filmi "Soul Kitchen-Aşka Ruhunu Kat", 1 Ocak'ta sinemalarda gösterime girmeden önce basına tanıtıldı. Yönetmen Fatih Akın, filmin tanıtım broşüründe yer alan notlarda, filmde Uğur Yücel'in canlandırdığı gibi bir kırık çıkıkçıya tedavi olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Akın, "Duvara Karşı'nın montajı bittikten sonra disk kayması sorunu yaşadım. Ben de filmdeki Zinos'un yaptığını yaptım. Hamburg'ta bir kırık-çıkıkçıya gittim. Gerçekten böyle biri var. Babam beni bu çıkıkçıya gönderdi. O da benim leğen kemiğimi gerçekten iyileştirdi. Hem de filmdeki yöntemi kullanarak. Alman ortopedistimin hayretten ağzı açık kaldı, 'Bunu nasıl becerdi? Ama böyle bir şey imkansız' diyerek şaşkınlığını dile getirdi" dedi

Eleştirmenler beğendi

Ön gösterime katılan eleştirmenler, Akın'ın son işini beğendi:

Alper Turgut (Cumhuriyet Gazetesi): Eğlenceli, diğer filmlerine göre hafif yani eğlencelik. O eğlence de dozunda. Oyunculuklar, müzikler, görüntü her şey iyi. Çok beğendim.

Esin Küçüktepepınar (Sabah Gazetesi): Avrupa birliği konusunda bir şey söylemediği filmler genellikle eğlenceli oluyor. Bu kez de kendini bırakmış ve Avrupa birliği hoş bir beraberliktir demiş senaryosunda.

Haberin Devamı

Serdar Akbıyık (Star Gazetesi): Fatih Akın, ilk dönem filmlerinden sonra sinemanın keyifli duygularını albenisi olan bir tarzla izleyiciye sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!