Film gibi soygun

Güncelleme Tarihi:

Film gibi soygun
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'de çalıştığı zırhlı araç şirketinin ana kasasını açıp, 17 milyon dolarla ortadan kaybolan şoför, FBI'ın kovalamacası sonucu 5 ay sonra yakalandı.

Müthiş soygun Kuzey Carolina Eyaleti'nin Charlotte Kenti'ndeki zırhlı araç firması Loomis Fargo'da meydana geldi. Körfez Savaşı'na katılan 28 yaşındaki eski asker David Scott Ghantt, 4 Ekim'de, şoför olarak çalıştığı firmaya elini kolunu sallayarak girdi ve şirket kasasını anahtarlarıyla açtı. Ağırlığı 1-1.5 tona ulaşan 17 milyon doları (3.9 trilyon lira) çantalara dolduran soyguncu, yine şirketin minibüsüyle sırra kadem bastı.

3 milyonu bıraktı

Ertesi gün hemen harekete geçen ve soygunu şirket güvenlik kameralarından izleyerek, Ghantt'ı teşhis eden FBI ajanları, şirketin minibüsünü eyaletin batısındaki ormanlık alanda buldular. Tecrübeli FBI ajanları, soyguncunun araçta tam 3.3 milyon dolar bıraktığını görünce oldukça şaşırdılar. Bu arada soruşturmanın yavaş gittiğini gören Loomis Fargo şirketi, olayla ilgili bilgi getirene 500 bin dolar ödül verileceğini açıkladı.

İhbar olayı çözdü

Soygunun aydınlatılmasıyla ilgili en önemli adım, kimliği açıklanmayan bir kişinin, Chambers Ailesi'nin 635 bin dolara ev satın aldığını ve evlerinde para dolu çantaların bulunduğunu ihbar etmesiyle atıldı. Polis tarafından tutuklanan ve soyguncuya yataklık ettiği belirlenen Chambers'ların itirafları sonucu, David Scott Ghantt yakalandı. Soyguncuyla birlikte 7 kişi tutuklanırken, Loomis Fargo'nun çalınan milyonlarının büyük bölümü hala bulunamadı.

Paraları aklayacaklardı

Soygun paralarını aklamak için adına dükkan satın aldığı Michelle Chambers David Scott Ghantt'ın yakalanmasına neden oldu. Ghantt'a saklanması ve kaçması için yardım eden Michelle Chambers ve Kelly Jane mahkemeye çıkarıldılar.

Meksika’da yakalandı

Geçtiğimiz Pazar günü Meksika'da yakalanan Ghantt, FBI ajanlarının sıkı güvenlik önlemleri arasında getirildiği Charlotte'nin Douglas Havaalanı'ndan, doğruca cezaevine götürüldü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!