Film gibi rehine kurtarma operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Film gibi rehine kurtarma operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2001 00:00


Haberin Devamı

İnsan tacirleri tarafından fidye için kaçırılan Atilla Yarış, nefes kesen bir operasyonla rehin tutulduğu tekneden kurtarıldı. Kendisi de insan kaçakçılğından tutuklu yargılanan Yarış'ı kaçıran 6 kişi yakalandı.

Avrupa'ya mülteci götüren gemiyi ihbar ettiği gerekçesiyle insan tacirleri tarafından fidye için kaçırılan Atilla Yarış, polis ve Sahil Güvenlik'in, denizde teknelerle düzenlediği operasyonla kurtarıldı.

İnsan kaçakçılığı yapmak suçundan tutuklu yargılanan Atilla Yarış, bir süre önce cezaevinden tahliye edildi. İş görüşmesine gittiğini söyleyerek 4 gün önce Avcılar'daki işyerinden ayrılan un fabrikası sahibi Atilla Yarış, bir daha geri dönmedi. Kısa süre sonra Atilla Yarış'ın eşi Jena'yı arayan kimliği belirsiz kişiler, ‘‘40 bin dolar vermezsen kocanı öldürürüz’’ dediler. Jena Yarış, durumu polise bildirerek, eşini kurtarmalarını istedi.

KURYE İTİRAF ETTİ

Polislerle hareket eden Jena Yarış, kendisini telefonla arayan çete mensuplarına, parayı hazırladığını söyledi. Çete mensubu Durdu Çakmak, önceki akşam parayı almak için geldiği Aksaray'daki randevu yerinde, Organize Suçlar Şubesi ekiplerini karşısında buldu. Çakmak, kısa süren sorguda, Atilla Yarış'ın, Silivri açıklarında bir teknede tutulduğunu itiraf etti. İstanbul Organize Suçlar Şubesi, Atilla Yarış'ı kurtarmak için Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı'ndan yardım istedi. Yapılan plan gereği, suçüstü yakalanan Durdu Çakmak, teknedeki çete mensuplarını arayarak, parayı aldığını ve dönüşe geçtiğini söyledi.

DENİZDE OPERASYON

Organize Suçlar ve Sahil Güvenlik ekipleri, Durdu Çakmak'ı da yanlarına alarak, teknelerle gittikleri Silivri açıklarında, Atilla Yarış'ın zorla tutulduğu ‘Merih K’ isimli tekneyi buldu. Yem olarak kullanılan Durdu Çakmak'la birlikte ‘Merih K’ya çıkan ekipler, işadamı Atilla Yarış'ı kurtardı. Operasyonda 3 çete mensubu da yakalandı. Operasyonu genişleten polis, dün çete mensubu 3 kişiyi daha yakaladı.

Kaçıranları ihbar etmiş

İnsan kaçakçılığından hapis yatan ve bir süre önce tahliye olan Atilla Yarış'ın, kendisini kaçıraran çetenin Avrupa'ya insan kaçıran bir gemiyi ihbar ettiği ve Yunanistan açıklarında yakalattığı iddia edildi. Yarış’ın teknedeki görüntüleri Sahil Güvenlik kamerasına yukarıdaki gibi yansıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!