Filistinli mahkumlar Türkiye'ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Filistinli mahkumlar Türkiyeye geliyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 17, 2011 13:02

Hamas, İsrailli esir asker Gilad Şalit'in bırakılması karşılığında ilk aşamada serbest kalacak 40 Filistinli mahkumun Türkiye, Suriye ve Katar'a gönderileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Londra merkezli El Hayat gazetesinin haberine göre, Halit Meşal’in yardımcısı Musa Ebu Marzuk, Türkiye, Suriye ve Katar'ın Şalit karşılığında serbest bırakılacak mahkumları kabul ettiğini söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir Hamas yetkilisi de AFP'ye yaptığı açıklamada, "Bu üç ülke, Mısır ve Hamas'la birlikte mahkumların sevk edilme süreci konusunda koordine olacaklar" dedi.

Ä°LK GRUP YARIN GELÄ°YOR

İsrail, 2006 yılında Gazzeli militanlar tarafından kaçırılan Şalit'e karşılık, toplam 1,027 Filistinli mahkumu iki aşamada serbest bırakacak.

Tarihi takasın ilk aşaması yarın gerçekleşecek. Şalit'in Mısır'ın Sina bölgesine getirileceği bu aşamada İsrail 477 mahkum salıverilecek. İkinci gruptaki 550 Filistinli ise iki ay içinde bırakılacak.

İlk grup içindeki 40 Filistinlinin yurt dışına gönderilmesi bekleniyor. Söz konusu 40 mahkumdan, 26'sının Batı Şeria, 13'ünün Doğu Kudüs, birinin de Gazzeli olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Ä°lk aÅŸamada serbest bırakılacak diÄŸer Filistinliler ise ya Batı Åžeria, Gazze, DoÄŸu Kudüs ve Ä°srail'deki evlerine dönecek ya da Gazze Åžeridi'ne sürgüne gönderilecek.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!