Filistin'in Ankara Büyükelçiliği'ne destek ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Filistinin Ankara Büyükelçiliğine destek ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2006 15:33

Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği ve Mazlumder, Filistin'in Ankara Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek, İsrail saldırılarını kınadılar.

Haberin Devamı

Filistin Büyükelçiliği'ne destek ziyaretine gelen sivil toplum örgütü gruplarını, Filistin'in Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı İbrahim Tamim karşıladı. Tamim, saldırıların ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir parçası olduğunu belirterek, başkenti Kudüs olan bağımsız, demokratik Filistin devleti için mücadelelerinin süreceğini bildirdi.
İsrail saldırılarının kadın, çocuk ayrımı yapmadan sürdüğünü kaydeden Tamim, “Kadınlara saldırıyorlar çünkü hayatları söndürmek istiyorlar” diye konuştu.

ABD'nin, Büyük Ortadoğu Projesi'nin uygulayıcısının İsrail olduğunu belirten Tamim, “ABD projesinin içinde Türkiye de bulunuyor. ABD, Ortadoğu'daki petrolü ele geçirdikten sonra Çin ve Rusya da sıradadır” dedi.
Tamim, Filistin'in davasının tarihi bir dava olduğunu ifade ederek, dünyanın Filistin'in yanında olduğuna inandığını söyledi.

Haberin Devamı

Tamim, tüm Türk halkına Filistin'e verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Başkan Yardımcısı Birsen Alkan da İsrail'in Filistin ve Lübnan'da masum halka karşı yürüttüğü saldırıları kınadıklarını belirterek, “Hem Lübnanlı hem Filistinli annelerin acılarını paylaşıyoruz. Bu saldırılar hepimizi derinden yaralamıştır” diye konuştu. Alkan, dünyanın saldırılara seyirci kalmasını da eleştirerek, bağımsızlık savaşı veren Filistin'in yanında olduklarını bildirdi.

MAZLUMDER Genel Başkanı Ayhan Bilgen de İsrail'in insanlık dışı, hukuk dışı uygulamalarına her zaman karşı çıktıklarını belirterek, dernek olarak, halkın İsrail saldırılarına gösterdiği tepkileri organize etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Dünyanın her yerindeki mazlum halkın yanında olduklarını ifade eden Bilgen, Filistin halkının acılarını paylaştıklarını ve saldırıları nefretle kınadıklarını bildirdi.

Bilgen, Lübnan ve Filistin Meclis Başkanlarına birer destek mektubu gönderdiklerini de hatırlatarak, gönderilen mektuplarda, ”Aslında bütün insanlığı tehdit eden bu saldırgan politikaların karşısında olduğumuzu bilmenizi istiyoruz” görüşüne yer verdiklerini kaydetti.

Bilgen, savaş suçu işleyenlerin bir gün mutlaka yargılanacaklarına inandıklarını da belirterek, 5 Ağustos Cumartesi günü Sıhhiye'de Filistin'e destek mitingi düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. Ayhan Bilgen, daha sonra Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berry ve Filistin Meclis Başkanı Dr. Aziz Al-Duwaik'e gönderilen destek mektuplarının bir örneğini de Filistin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı İbrahim Tamim'e verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!