Filistin'de yeni hükümet için görüşmeler başladı

Güncelleme Tarihi:

Filistinde yeni hükümet için görüşmeler başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2011 17:34

Filistinli El Fetih ile Hamas örgütlerinin ortak hükümet kurulmasıyla ilgili detayları ele almak üzere Kahire'de görüşmelere başladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Mısır'ın resmi haber ajansı MENA'nın duyurduğuna göre, görüşmelerin ana noktasını, El Fetih'in yönetimindeki Batı Şeria ile Hamas'ın kontrolündeki Gazze Şeridi'ni birleştirecek geçici hükümetin kurulması ve bir yıl içinde genel seçimlerin düzenlenmesine ilişkin hazırlıklar oluşturuyor.

Görüşmede taraflar, "nitelikli ve bağımsız" üyelerden oluşan hükümetin kurulması ile Filistin Ulusal Konseyi'nin canlandırılması yönünde adımların atılmasını ele alacak.

Filistin topraklarındaki ve dışındaki Filistinlileri temsil eden, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün parlamentosuna eşdeğer olarak nitelenen Ulusal Konsey, yıllardır toplanamıyordu.

MENA, tarafların ayrıca, iki örgütün kontrolündeki bölgelerde tutuklananların akıbeti dahil başka sorunlu konuları da ele alacağına işaret etti.

Haberin Devamı

Batı Şeria ve Gazze'de iki ayrı yönetime yol açan 4 yıllık ayrılığı sona erdiren El Fetih ile Hamas arasında Mısır'ın arabuluculuğuyla sağlanan, bütün Filistinli grupların katıldığı birlik anlaşması, 4 Mayıs'ta Kahire'de imzalanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!