Filistin'de 'belge' krizi

Güncelleme Tarihi:

Filistinde belge krizi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2011 10:14

Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas, İsrail’le yürütülen Ortadoğu barış sürecinde yönetimine teknik destek veren Müzakere Destek Birimi’nin (NSU) feshedilmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor    

 

Bu karar, söz konusu birimde çalışan personelin, El Cezire televizyonunun eline geçen ve Filistin Yönetimi’ni çok zor duruma düşüren belgelerin sızdırılmasında rol aldığının ortaya çıkarılması üzerine alındı.

 

Belgelerin sızdırılmasının ardından, Filistin istihbarat yetkilileri tarafından sorgulanan 25 kişilik personelin arasında üç kişinin olduğu anlaşıldı. Bu kişilerin, NSU feshedildikten sonra Batı Şeria’yı terk ettiği düşünülüyor.

 

BARIŞ ÇABALARI DURDU

Filistin Belgeleri olarak bilinen 1,600’den fazla dokümanın ifşa edilmesinin ardından, Filistin Yönetimi Baş Müzakerecisi Saib Erekat Cumartesi günü istifa etmişti. Abbas’ın, istifasını kabul edip etmediği bilinmese de, Erekat’ın görevine dönmemekte kararlı olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

 

Abbas’ın, müzakere destek birimini yeniden kurmaya yönelik mevcut bir girişimi söz konusu değil. Öte yandan, Erekat’ın görevinden ayrılmasıyla barış çabaları en düşük seviyesine inmiş durumda.

 

Eylül ayında başlayan İsrail-Filistin müzakereleri, çok kısa bir süre sonra yerleşim birimlerindeki inşaatlar yüzünden tıkanmıştı. Abbas, Pazartesi günü geçmişteki sözlerini yineleyerek, “İsrail’in yerleşim adı altındaki kanserli faaliyetleri durmadıkça” geri adım atmayacağını söyledi.

 

1999 yılında kurulan NSU, Filistinli müzakerecilere yasal, iletişim ve politik danışmanlık veriyordu.

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

Planet'i Twitter'da takip etmek için:  
http://twitter.com/HurriyetPlanet

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!