Filistin için otoyol diplomasisi

Güncelleme Tarihi:

Filistin için otoyol diplomasisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2009 00:00

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Filistin’de El Fetih ile Hamas arasında yaşanan "kongre krizini" çözmek için Lübnan’da makam aracını durdurarak "otoyolda diplomasi" yaptı.

Davutoğlu ve beraberindeki heyet, önceki gün Güney Lübnan’da görev yapan Türk birliğini ziyaret ettikten sonra sahil otoyolundan başkent Beyrut’a dönmek için yola çıktı. Yoğun güvenlik önlemi eşliğinde hareket eden Türk konvoyu Beyrut yakınlarında aniden otoyolda durdu. Heyette şaşkınlık yaşanırken, konvoyun neden durduğu kısa sürede anlaşıldı. Davutoğlu, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’tan gelen telefon üzerine rahat konuşabilmesi için makam şoföründen aracı durdurup yol kenarına park etmesini istedi. Davutoğlu’nun araç içinde Abbas’la konuşmasını bitirmesinden sonra konvoy yeniden yola koyuldu. Davutoğlu ile Abbas, El Fetih’in salı günü Batı Şeria’da yapılacak kongresi nedeniyle, El Fetih ile Hamas arasında yaşanan sıkıntıyı görüştü. Abbas, kongreye katılmak için Gazze’den Batı Şeria’ya gelmek isteyen 300 kadar El Fetih üyesine Hamas yönetiminin çıkış izni vermemesinden şikáyetçi oldu. Hamas, El Fetih üyelerine çıkış izni verilmesine karşılık El Fetih’ten Batı Şeria’daki cezaevinde bulunan 200 kadar Hamas yandaşının serbest bırakılmasını istiyor.

Birliğe ziyaret
/images/100/0x0/55ea18e6f018fbb8f86b12bb


Davutoğlu, ülkenin güneyinde bulunan Türk İstihkam ve İnşaat Birliğini ziyaret etti. Davutoğlu, Sur Kenti yakınındaki Şaikiye Kasabası’nda barış gücü bünyesinde görev yapan Türk Birliği’nde, Türk Birliği Komutanı Binbaşı Fatih Yıldırım ve Türkiye’nin Beyrut Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Albay Tayfun Albayrak tarafından karşılandı. Subaylarla tokalaşan Davutoğlu, şeref defterini imzaladı ve birliğin 2006 yılından bu yana sürdürdüğü faaliyetlerle ilgili brifingi izledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!