Fildamı eğitim parkı oluyor

Güncelleme Tarihi:

Fildamı eğitim parkı oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2002 01:57

Bakırköy Osmaniye'deki 12 bin izleyici kapasiteli Fildamı Kültür Merkezi, Bakırköy Belediyesi tarafından Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlandı. Dev konser alanı, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından eğitim parkı olarak değerlendirilecek.

Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) tarafından İstanbul'daki üçüncü eğitim parkı olarak kullanılacak olan Fildamı'nın TEGV'e devrine ilişkin protokol, dün İspirtohane Binası'nda Vakıf Başkanı İbrahim Betil ve Bakırköy Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı tarafından imzalandı.

Bahadırlı, fildamının TEGV'ye devrine Meclis'te oy birliğiyle karar verdiklerini söyledi. İbrahim Betil de Fildamı'nın eğitim parkı haline getirilmesi için, adını daha sonra açıklayacağı bir ailenin dört trilyon lira bağışladığını belirtti. Anıtlar Kurulu'ndan karar çıktıktan sonra park dört ayda tamamlanacak. Bağışlanan paranın 700 milyar lirası parkın yapımı için kalanı da yılda 10 bin kişinin eğitim gideri için harcanacak. Betil, 1200 metrekare kapalı alanı bulunan parkın, sahip olduğu tartan pist, otopark ve konser sahnesi ile TEGV'ye sürekli gelir getireceğini söyledi. Betil, Bahadırlı'ya şükran plaketi ve Fatih Eğitim Parkı'ndan bir çocuğun yaptığı resmi hediye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!