Fidan'ın öldürülmesinde Öcalan bağlantısı

Güncelleme Tarihi:

Fidanın öldürülmesinde Öcalan bağlantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2006 14:21

Kapatılan HADEP'in eski Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan'ın Diyarbakır'da öldürülmesiyle ilgili yargılamaya devam edildi. Müşteki avukatı, Fidan'ın öldürülmesinde Abdullah Öcalan bağlantısı olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Kapatılan HADEP'in eski Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan'ın Diyarbakır'da öldürülmesiyle ilgili yargılamaya devam edildi.

-HİKMET FİDAN'IN ÖLDÜRÜLMESİ...
-KAPATILAN HADEP'İN ESKİ GENEL BAŞKAN
YARDIMCISI FİDAN'IN ÖLDÜRÜLMESİ OLAYIYLA
İLGİLİ YARGILAMAYA DEVAM EDİLDİ

(FOTOĞRAFLI/GÖRÜNTÜLÜ)

DİYARBAKIR (A.A) 23.02.2006 -

Kapatılan HADEP'in eski Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan'ın Diyarbakır'da öldürülmesiyle ilgili yargılamaya devam edildi.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan bugünkü duruşmaya, tutuklu sanıklar Fırat Karahan ve Veysi Akgönül ile tutuksuz sanık Mustafa Kemal Ok katıldı. Mahkeme heyeti, yasadışı Yurtsever Demokrat Partisi ile ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan gelen yazıyı okudu. Yazıda, Yurtsever Demokrat Partisi'nin her ne kadar silahlı eylemi bulunmuyorsa da güçlendiği zaman silahlı eylemlerde bulunacağı ve kurucuları terör örgütü PKK'nın daha önceki üst düzey yetkilileri olduğu için terör örgütü olarak kabul edildiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Sanık avukatlarından Zülfi Dündar, müşteki avukatlarının davayı başka yöne çekmeye çalıştıklarını öne sürerek, “Abdullah Öcalan'ın dosya ile ilgili herhangi bir bağlantısı yoktur. Fırat Karahan ile Öcalan arasında neden böyle bir bağlantı kurulduğunu anlayamadım. Müvekkillerimin tahliyesini talep ediyoruz” dedi.

Müşteki avukatlarından Mustafa Aladağ, bir süre önce Irak'ta öldürülen eski PKK'lılarla ilgili olarak terör örgütü tarafından yapılan açıklamaların benzerinin müvekkili Hikmet Fidan'ın öldürülmesinden sonra da yapıldığını belirtti.
Avukat Aladağ, önceki duruşmada ara kararla reddedilen, “terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın 2004 yılı başından geçen yılın Eylül ayına kadar avukatlarıyla yaptığı görüşme tutanaklarının istenmesi” yönündeki talebini yineledi.

Savcı ise tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'la avukatlarının görüşme tutanaklarının getirilmesi isteminin reddine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, kısa bir aradan sonra avukatların taleplerinin reddine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

İddianamede, cinayete karıştığı gerekçesiyle Fırat Karahan hakkında TCK'nın 302. maddesi uyarınca ömür boyu hapis, Mustafa Kemal Ok ile Veysi Akgönül hakkında ise TCK'nın 314. maddesi uyarınca 10'ar yıl hapis cezası isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!