Fidancı: Okkan suikastine katılmadım

Güncelleme Tarihi:

Fidancı: Okkan suikastine katılmadım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2001 12:40

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan`a suikast düzenlediği gerekçesiyle yakalanan Hizbullah üyesi Mehmet Fidancı`nın yargılanmasına devam edildi. Fidancı 'Okkan suikastine katılmadım" dedi.

Haberin Devamı

Diyarbakır 3 No`lu DGM`de yapılan duruşmada, tutuklu sanık Mehmet Fidancı hazır bulundu.     Sanık Fidancı, kendisinin, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini, söz konusu tarihlerde İstanbul`da olduğunu söyledi.  Kendisine bu ifadelerin kollukta zorla imzalatıldığını ifade eden sanık Fidancı şunları söyledi:

"Gaffar Okkan ve 5 polis memurunun şehit edilmesi olayına katılmadım. Bu ifadeleri zorunlu olarak kabul ettim. Yoksa cezaevinden alıp tekrar gözaltına götürüyorlar. Ayrıca ben Diyarbakır E Tipi Cezaevi`nde tecrit hayatı yaşıyorum. Naklim için dilekçe verdim, gerekli makama ulaşmadığını öğrendim. Bu konuda mahkemenizin bana yardımcı olmasını talep ediyorum."

Avukat Sıtkı Zilan ise müvekkili sanık Fidancı`nın, Gaffar Okkan ve diğer eylemlerle hiçbir ilgisi olmadığını belirterek, ifadelerinin tümünün baskı altında alındığını ve yazılı savunma yapabilmesi için eksüre istediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmanın ertelenmesine karar verdi. 

Ä°ddianamede, 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan`a düzenlenen saldırı dahil toplam 13 kiÅŸinin öldürülmesi ve çok sayıda kiÅŸinin yaralanması sadırılarına katıldığı belirtilen sanık Mehmet Fidancı hakkında TCK`nın 146. maddesi uyarınca idam cezası isteniyor.  Fidancı, Emniyet Müdürü Okkan`ın ÅŸehit edilmeden önce açıkladığı terör örgütü Hizbullah`ın 26 kiÅŸilik tetikçi listesinde yer alıyordu.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!