Fiat Linea dünyaya İstanbul'dan açıldı

Güncelleme Tarihi:

Fiat Linea dünyaya İstanbuldan açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2007 12:18

Fiat'ın yeni modeli Linea'nın dünya tanıtımı, İstanbul'da gerçekleştirildi. Fiat CEO'su organizasyonda bir müjde de verdi.

Haberin Devamı

Fiat Linea'nın görüntüleri için tıklayınız/Foto-galeri

Fiat Auto ve Koç Holding ortaklığı ile 39 yıldır faaliyet gösteren Tofaş AŞ bünyesinde hayat bulan Linea, dünyanın çeşitli ülkelerinden İstanbul'a gelen gazetecilere tanıtıldı.

Tofaş'ın fabrikasında yılda 60 bin adet üretilecek ve İspanya'dan Almanya'ya, Fas'tan Finlandiya'ya kadar Avrupa'nın birçok ülkesine ihraç edilecek Linea, diğer kıtalarda da satışa sunulacak.

İlk etapta benzinli ve turbo dizel 5 manuel vitesli modelleri piyasaya sürülecek olan Linea, Türkiye'de 27 bin YTL ile 37 bin 800 YTL arasında değişen fiyatlardan satışa sunulacak.

“YENİ DOBLO, TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK”

Fiat Grup Üst Yöneticisi (CEO) Sergio Marchionne, yeni Doblo'nun “yüzde 50'den daha iyi bir ihtimalle” Türkiye'de üretileceğini bildirdi. Marchionne, Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında üretilen Fiat'ın yeni modeli Linea'nın dünya tanıtımının yapıldığı toplantıdaki konuşmasında, Linea'nın bu yıl Bravo'nun ardından ikinci yeni otomobilleri olduğunu, bunun Fiat'ın ne kadar hızlı gittiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Türkiye, Rusya, Brezilya, Çin gibi ülkelerin sedan pazarlarının çok güçlü olduğunu dile getiren Marchionne, Linea'nın bu pazarların isteklerine göre geliştirildiğini ve örnek bir ürün olduğunu kaydetti. Linea'nın, Fiat'ın uluslararası gelişmeye bakışını gösterdiğini ifade eden Marchionne, “Fiat dünyayı artık yeni gözlerle görüyor. Yerel ortaklarımız bizim için çok önemli” dedi.

Doğru ortakla çalışmanın önemine değinen Marchionne, Tofaş'taki Koç ortaklığına işaret ederek 1960 yılından bu yana ortaklığın önemli gelişmeler kaydettiğini ve örnek teşkil ettiğini anlattı. Fiat'ın dünyadaki diğer ortaklıklarına da değinen Marchionne, “Amacımız büyümek. Yatırımımız olan ülkelerde mevcudiyetimizi artırmak istiyoruz. Fiat herkesle işbirliğine hazırdır. Fiat 9 üç çeyrektir sürekli kar ediyor. Fiat'ın büyümesi kontrolsüz küreselleşme şeklinde olmayacaktır” diye konuştu.

Gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Marchionne, yeni Doblo'nun Türkiye'de üretilip üretilmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine, “Yeni Doblo yüzde 50'den daha iyi bir ihtimalle Türkiye'de üretilecek. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Türkiye'nin bu iş için doğru yer olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu. Marchionne, Linea'nın güvenlik performansına ilişkin ise otomobilin Grande Punto'nun büyük kardeşi olduğunu belirterek, Grande Punto ile aynı emniyet standartlarına sahip olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!