FIA ve F1'den Talatlı kupaya soruşturma

Güncelleme Tarihi:

FIA ve F1den Talatlı kupaya soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2006 13:52

FIA ve F1 yönetimi, KKTC Cumhurbaşkanı'nın kupa vermesiyle ilgili soruşturma başlattı. Olayı kabul edilemez olarak tanımlayan FIA, daha önce İspanya'yı benzer nedenlerle takviminden çıkarmıştı.

Haberin Devamı

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA), haftasonu İstanbul'da yapılan Formula 1 Grand Prix'sini kazanan Ferrari takımının Brezilyalı pilotu Felipe Massa'ya podyumda kupasını KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın vermesi nedeniyle inceleme başlattı.

JEREZ PİSTİ BENZER GEREKÇE İLE TAKVİMDEN ÇIKARILMIŞTI

FIA, 1997'de Avrupa Grand Prix'sine evsahipliği yapan İspanya'nın güneyindeki Jerez pistini, yerel belediye başkanının ödül törenini bozmasından sonra gelecekteki yarışmalardan çıkarmıştı.

FIA 2002'de de, Formula 1 şampiyonu Michael Schumacher, takım arkadaşı Rubens Barrichello ve Ferrari takımını, Avusturya Grand Prix'sinde podyumda yer değiştirmelerinden dolayı 1 milyon dolar para cezasına çarptırmıştı.

Formula 1'in idari organı FIA'nın bir sözcüsü yaptığı açıklamada, “FIA'nın Türkiye Grand Prix'sinde kupa verilişiyle ilgili inceleme başlattığını ve kurumun yarışmanın siyasi tarafsızlığının tehlikeye atılmış olabileceğinden endişe duyduğunu” ifade etti. Sözcü, bu soruşturmanın nasıl sonuçlanabileceğiyle ilgili yorumda bulunmadı. FIA'dan yapılan açıklamada da, “FIA'nın siyasi tarafsızlığının esas olduğu” bildirildi.“Bu tarafsızlığın tehlikeye atılmasının ya da ihlal edilmesinin kabul edilemez” olduğu belirtilen açıklamada, soruşturmanın sonuçlarının Dünya Motor Spor Konseyi'ne sunulacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Podyum ihlallerini çok ciddiye alan FIA'nın bugün açıkladığı 2007 Formula 1 dünya şampiyonasının 17 Grand Prix'sinin takviminde Türkiye de yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!