Fetullah Gülen'in ‘bahçevan’ı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Fetullah Gülenin ‘bahçevan’ı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2018 09:34

Adana'da FETÖ'nün gaybubet evine yapılan ve 6 kişinin gözaltına alındığı olayda zanlıların üst düzey 'askeri imam' olduğu, aralarında bir kişinin terörist başı Gülen tarafından "iyi seçim yapan" anlamına gelen "bahçevan" olarak isimlendirildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında sürdürülen soruşturma kapsamında 'gaybubet' evine düzenlenen operasyonda yakalanan Kamuran E.'nin 'Bahçevan' lakaplı üst düzey askeri imamı olduğu ortaya çıktı. Örgüt lideri Gülen'in, Kamuran E.'ye 'Gülen' imzalı saat gönderdiği de belirlendi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadelesi Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik, Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi'nde bulunan 'gaybubet' evine operasyon düzenledi. 11 Nisan'da yapılan şok baskında, Kamuran E.'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi yere yatırılarak gözaltına alındı.

ÖRGÜTÜ AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞTILAR

Ekipler, Kamuran E., H.S., M.Y., M.Ö., Ç.C. ve E.G.'yi sorgulamak üzere emniyete götürdü. Şüphelilerin sorgusunda, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra dağılma sürecine giren örgütü tekrar toparlamaya çalıştığı ve devletin çeşitli birimlerine tekrar sızmak istediklerini öğrendi. Ayrıca Kamuran E.'nin de üst düzey askeri imam olduğu, bizzat örgüt lideri Fethullah Gülen tarafından 'Bahçevan' lakabı verilip, kendisine imzalı saat verdiği anlaşıldı. Evde yapılan aramalarda ise 84 bin lira para ve örgütsel doküman bulundu.

Haberin Devamı

FETULLAH GÜLEN TARAFINDAN 'BAHÇIVAN' İSMİNİ ALDI

Yapılan operasyonda gözaltına alınan Kamuran E.'ye ise bizzat terörist başı Fetullah Gülen tarafından 'çocukları sınavlara iyi hazırlayan', 'iyi seçen' anlamında örgüt tarafından kullanılan "bahçevan" lakabı verildiği öğrenildi. Polis 6 kişiyi emniyette sorguya aldı. Zanlıların ifadeleriyle örgütün biraz daha çözülmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!