FETÖ'cüleri tespit edip tek tek bildirmiş

Güncelleme Tarihi:

FETÖcüleri tespit edip tek tek bildirmiş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 00:53

FETÖ’nün yargıdaki yapılanmasına ilişkin sürdürülen soruşturmada gözaltına alınan ve “silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçlamasıyla tutuklanması talep edilen Başbakanlık Başmüşaviri Birol Erdem, “Darbe teşebbüsü başarılmış olsaydı, bu örgüt tarafından kesinlikle infaz edilmiş olacaktım” iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

3 Haziran’da eşiyle gözaltına alınan Erdem, sorgusu için 14 Haziran’da adliyeye sevk edildi. Savcılar Veysel Kaçmaz ve Ender Coşkun tarafından sorgulanan Erdem, “Anayasal düzeni ihlal” ve “Silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçlarından tutuklanması talebiyle dün nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

‘MÜCADELE ETTİM’
Adalet Bakanlığı’nda görev yaptığı dönemde cemaat üyesi kişilerle tanıştığını, 28 Şubat sürecindeki sıkıntılar nedeniyle bu kişilerle sohbet etmeye başladıklarını belirten Erdem, 2012’deki MİT krizinin ardından bu yapıyla mücadele etmeye başladığını iddia etti. Erdem, “FETÖ örgütü ile ilgili olarak henüz devletin hiçbir kurumunda adli veya idari anlamda herhangi bir soruşturma başlamamışken Adalet Bakanlığı müsteşarı olmamla birlikte mücadeleye başladım. Özellikle 7 Şubat MİT krizinden sonra Adalet Bakanlığı içerisinde bu yapıya mensup olan kişileri tek tek tespit ettim. Danıştay ve Yargıtay üyelerini ayrıca MİT Müsteşarı ve Sayın Başbakana bildirdim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!