'FETÖ'cü de casus da değilim'

Güncelleme Tarihi:

FETÖcü de casus da değilim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2017 00:35

MİT TIR’ları davasında tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, özel izinle kayınpederi Murat Aydın’ın cenazesine katıldı.

Haberin Devamı

Murat Aydın için Gaziosmanpaşa Küçükköy Merkez Camisi’nde tören düzenlendi. Törene katılan eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, milletvekilleri Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş ve Sezgin Tanrıkulu taziyelerini sundu. Oya Berberoğlu, eşiyle cezaevinde ilk kez bugün (dün) görüşeceğini söyleyip, “Kaderde burada buluşmak varmış” dedi.

Murat Aydın’ın cenazesi camiye getirildikten sonra Enis Berberoğlu cezaevi aracıyla geniş güvenlik önlemleri altında geldi. Enis Berberoğlu, indirildikten sonra aracın arkasında bekletilirken eşi Oya Berberoğlu polis barikatını güçlükle aştı. Berberoğlu çifti polis çemberi altında kucaklaştı. Enis Berberoğlu kızıyla da yine burada buluştu. Yanına eşi ve kızını alan Berberoğlu CHP milletvekillerinin eşliğinde ve geniş bir polis koridorunda camiye girdi. 

Berberoğlu şunları söyledi: “Murat Aydın Köy Enstitüsü mezunu, yıllarca öğretmenlik yapmış bir aydınlık savaşçısıydı. Kendisi bana Oya’yı hediye etti. Durumum malum. Burası bir cenaze. Buna uygun davranmamız gerekiyor. Siyaset konuşmak istemiyorum. Sadece, benim gibiler için adalet uğruna yollara düşenlere çok minnettarım, çok teşekkür ederim.” 

Cenaze namazının ardından cenaze Sarıyer Kilyos Mezarlığı’nda toprağa verildi. Enis Berberoğlu da cezaevi aracıyla buraya götürüldü. 

'BÜTÜN HAYATIMI GAZETECİLİK YAPARAK KAZANDIM'
CHP’nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu, cezaevinde kendisini ziyaret eden CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’a, “FETÖ’cü de değilim casus da değilim. Ben gazeteciyim” dedi. Sağlar, önceki gün İstanbul’daki Maltepe Cezaevi’nde bulunan Enis Berberoğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin Hürriyet’e bilgi verdi.

Sağlar’dan edinilen bilgiye göre Berberoğlu görüşmede şunları söyledi: “Çocuğumu gazetecilikle kazandığım parayla okuttum. Bütün hayatımı gazetecilik yaparak kazandım. Daha önce haber olmuş bir olaydan dolayı suçlanıyorum. MİT TIR’ları ile ilgili haber, başka gazetelerde de çıkmıştı. Beni nasıl bu işe karıştırdıklarını anlamış değilim. Haksız yere cezaevinde tutuluyorum. Tek delil Can Dündar ile konuştuğuma dair operatördeki kayıt. Ama aynı gün başka milletvekili ve gazeteci de Dündar ile görüşmüş. Bu bir kumpas. Adalet yürüyüşü bana moral verdi.” / Rifat BAŞARAN/ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!