FETÖ iddiası: Sözcü'ye operasyon

Güncelleme Tarihi:

FETÖ iddiası: Sözcüye operasyon
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 20:48

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu’nca yürütülen soruşturma kapsamında Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay’ın da aralarında olduğu 4 kişi hakkında arama, el koyma ve gözaltı kararı alındı.

Haberin Devamı

Gazetenin internet sitesinin sorumlusu Mediha  Olgun ve muhabir Gökmen Ulu gözaltına alındı. Akbay’ın ise yurtdışında olduğu belirtildi.‘BULMACA VE TATİL HABERİ’Anadolu Ajansı’nın haberine göre soruşturma dosyasında, 15 Temmuz’da  saat 16.25’te Sözcü gazetesinin internet sitesinde yer alan Gökmen Ulu imzalı, ‘Sözcü Erdoğan’ı buldu’ haberi ile gazetenin 1 Ocak 2016’da yayınladığı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik ifadelerin olduğu bulmacanın görselleri (ölRecep sözü) yer aldı.

‘Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüse iştirak’ ve ‘FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ iddiasıyla gazete sahibi Burak Akbay, internet sitesi sorumlu müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı veren savcılık, hâkimlikten de arama ve el koyma kararı aldı. ‘19 MAYIS’TA ANLAMLI OPERASYON’4 kişinin evlerinde arama yapılırken, Mediha Olgun ve İzmir’de bulunan muhabir Gökmen Ulu gözaltına alındı. Yurtdışında olan Akbay’ın evindeki arama 4 saat sürdü, bir tablet bilgisayara el konuldu. Avukat Celal Ülgen “Harddisk getirmedikleri için imaj alamadıklarını söylediler. Muhalefet şerhi koydum. 19 Mayıs’ta anlamlı şekilde Sözcü’ye  operasyon yapıldı. Bu operasyon Bekir Coşkun’a, Yılmaz Özdil’e, Uğur Dündar’a, Cumhuriyet’i savunan herkese karşı yapılmıştır” dedi. 

Haberin Devamı

‘Kabul edilemez’

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da katıldığı 19 Mayıs yürüyüşü sırasında Sözcü’ye yönelik operasyonu eleştirerek, “Sözcü’ye yapılan operasyon kabul edilemez. Sözcü’ye yapılan operasyon, Türkiye’ye yapılan operasyondur ” dedi. Ardından İstanbul’a gelerek gazeteyi ziyaret edip Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve yazarlarla görüşen Kılıçdaroğlu çıkışta ise şunları söyledi: “Sözcü bir halk gazetesidir. Baskılara boyun eğmeyen, iktidarların pek de hoşuna gitmeyen bir gazetedir. Gazetecilerin tutuklanması, gazeteler üzerinde baskı kurulması demokrasilerin kabul etmeyeceği bir olaydır.” Gazetenin yazarlarıyla basın toplantısı yapan Metin Yılmaz ise “Beklemediğimiz bir şeydi. Operasyon yapılacak diye duyuyorduk. Ama inanmıyorduk” derken, Uğur Dündar da “ Bu çamur bize hiçbir şekilde yapışmaz” diye konuştu.
m Fırat ALKAÇ/İSTANBUL

Haberin Devamı

‘Yeni bir baskı örneği’

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: Sözcü gazetesinin suçlanmasına neden olan ‘Cumhurbaşkanının nerede tatil yaptığının duyurulması’ gazetecilik açısından dünyanın her yerinde, her gazetenin yayınlamakta hiçbir sakınca görmeyeceği bir haberdir. Sözcü’ye yapılan, gazetecilik için yeni bir baskı örneğidir.
m Basın Konseyi: Gazetecilere yönelik yeni bir baskı örneği ile karşı karşıya kaldığımız anlaşılıyor. 10 aydır süren bir soruşturmada harekete geçmek için 19 Mayıs’ın seçilmesini de anlamış değiliz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!