Fethiye ve Gazipaşa'da su baskını

Güncelleme Tarihi:

Fethiye ve Gazipaşada su baskını
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 08:30

Muğla'nın Fethiye ilçesinde meydana gelen su baskını nedeniyle 10 ev, yaklaşık 100 dönüm ekili alan, seralar ve köprüler zarar gördü.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Fethiye'de 3 gündür etkili olan şiddetli yağış nedeniyle dağlardan gelen sular, Ortaköy köyünün iki mahallesinde maddi hasara yol açtı.

Su baskını nedeniyle Sazak ve Çobanlar mahallelerindeki 10 evin kullanılamaz hale geldiği, 10 sera ile yaklaşık 100 dönüm ekili alanın zarar gördüğü belirtildi.

Vatandaşlar, derelerin üzerindeki köprülerde de hasar oluştuğunu, 80 yaşındaki Ayşe Özdemir'i boğulmaktan son anda kurtardıklarını söyledi.

Sera sahipleri ise “Bu ikinci kez yaşanıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Devletten su baskınlarının önlenmesi için tedbir almasını istiyoruz” dedi.

GAZİPAŞA'DA DELİCE ÇAYI TAŞTI

Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı Karalar köyündeki Delice Çayı, gece etkili olan şiddetli yağmurun ardından taştı.
Delice Çayı kenarındaki ekili alanlar, 3 sera ve onlarca sulama kuyusu zarar gördü. Bir mahallenin yolu da suyla dolması nedeniyle ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Karalar Köyü Muhtarı Hasan Yüksel, DSİ'nin bir an önce köylerinden geçen Delice Çayı'nda ıslah çalışması yapmasını istediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!