Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 11:23

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen 4'ncü Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali başladı. Dokuz gün sürecek festival kapsamında, 45 ülkeden 140 film izleyenleriyle buluşacak.

Haberin Devamı

FESTİVAL ÖNCESİ VE SONRASINDAN RENKLİ KARELER

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek ‘Sinema ve Mimarlık’ temalı 4'ncü Uluslararası İpekyolu Film Festivali, bu akşam Atatürk Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen kırmızı halı geçişi ile başladı. Festivalin açılış gecesine ‘Kurtlar Vadisi Irak’ ve ‘Kelebek’ filmlerinde oynayan Suriyeli ünlü oyuncu Ghassan Massoud, Ediz Hun, İzzet Günay, Serdar Gökhan, Nuri Alço, Selma Güneri, Suzan Avcı, genç oyunculardan Fadik Atasoy, Cansel Elçin, Fırat Çelik, Duygu Yetiş ve çok sayıda oyuncu ve yönetmen katıldı.

Oyuncu Ahu Türkpençe ile Ali Sunal'ın sunuculuğunu yaptığı gecede, Türk sinemasının iki büyük ismi Nedret Güvenç ve Muzaffer Tema ve Suriyeli ünlü oyuncu Ghassan Massoud'a ‘Onur Ödülleri’ verilirken, ‘Emek Ödülleri’ ise Baykal Kent ve Hakkı Kıvanç'a verildi.

Haberin Devamı

Festivalde ödül alan Suriyeli ünlü oyuncu Ghassan Massoud, Türk ve Suriye sinemasının benzer olduğuna dikkat çekti. Massoud, “Son dönemde Türkiye ile Suriye'nin ilişkilerinin olumlu yönde gitmesi memnuniyet verici. Kültürlerimiz, yüzlerimiz aynı. Bu coğrafyanın insanlarıyız. Sinemalarımızda benzer. Türk sineması her geçen gün gelişerek büyüyor. Bu mutluluk verici” dedi.

Öte yandan açılış gecesinde dün toprağa verilen Bursa Büyükşehir Belediye eski Başkanı Hikmet Şahin de anıldı.

Bu yıl ‘Sinema ve Mimarlık’ başlığı altında biçimlenen bir programla sanatseverlerle buluşacak olan 4'ncü Uluslararası İpek Yolu Film Festivali'nde gösterimlerin ardından filmlerin oyuncu ve yönetmenleriyle söyleşiler, sinema atölyeleri gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!