Festivale Beart’ın yerine Sophia Loren geliyor

Güncelleme Tarihi:

Festivale Beart’ın yerine Sophia Loren geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2005 09:32

Kadınlar Günü gösterilerinde polis dayağı nedeniyle İstanbul Film Festivali'ne gelmeyeceğini açıklayan Fransız kadın aktrist Emanuelle Beart’ın yerine Sophia Loren davet edildi.24’üncü İstanbul Film Festivali’nin açılışına Emanuelle Beart’ın yerine Sophia Loren katılacak. Beart, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinde polisin göstericilere dayak atması üzerine gelmekten vazgeçmişti.

İKSV, (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinde polisin kadınlara davranışını televizyondan izleyerek son anda İstanbul Film Festivali’nin açılışına katılmaktan vazgeçen Emanuelle Beart’ın yerine Sophia Loren’i davet etti.

Onur konuğu olarak 1 Nisan Cuma günü İstanbul’a gelecek olan sanatçı, aynı akşam Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’ndeki açılış töreninde İstanbul Film Festivali’nin ‘Yaşamboyu Başarı Ödülü’nü alacak. Bu yıla kadar ödüle layık görülenler arasında, Elia Kazan, Michelangelo Antonioni, Bernardo Bertolucci, Krzysztof Kieslowski, Francesco Rossi, Istvan Szabo, Theo Angelopoulos, Paolo Vittorio Taviani kardeşler, Bertrand Tavernier, Carlos Saura gibi dünyaca ünlü yönetmenler yer alıyor.

Festival’in açılış töreni CNN Türk tarafından canlı olarak yayınlanacak. Sophia Loren’i törende izleme imkánı bulamayan sinemaseverler CNN Türk’ün aynı akşamki canlı yayınında izleyebilecek. Festivale ilk kez katılan Loren, İstanbul’da iki gün kalacak.

Festivalin açılışına kesin olarak katılacağını belirten Beart, 6 Mart Pazar günü Kadınlar Günü etkinliklerinde polisin uyguladığı şiddeti televizyonda izleyince, yetkilileri arayarak, ‘Kadınlara şiddet uygulayan bir ülkenin festivaline konuk olmak istemiyorum’ demişti. İKSV Başkanı Şakir Eczacıbaşı, Beart’ın boykotunu anlamsız bulduğunu belirterek, ‘Yaşanan çok kötü bir olay ama ne yapalım ki dünya kötü olaylarla dolu. İstanbul’da yaşananların benzerleri, İngiltere’de İspanya’da, Fransa’da olmuyor mu’ dedi.

Ünlü yıldızın İstanbul’a gelmekten vazgeçmesinin, Türkiye’nin imajı açısından etkili olduğunu düşünmediğini belirten Eczacıbaşı, ‘Aslında gelmesi gerekirdi. Bu tür protestolara inanmıyorum. Yapılanlara karşı ise gelip söyleseydi, kadınları savunsaydı’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!