Festival sırası Ankara'nın

Güncelleme Tarihi:

Festival sırası Ankaranın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbullu sinemaseverler bir film festivalini daha uğurlamaya hazırlanırken bu kez Başkent'i festival heyecanı sardı. 10. Uluslararası Ankara Film Festivali, bu akşam Kızılırmak Sineması'ndaki törenle başlıyor. Zeki Demirkubuz'un Masumiyet ve Barış Pirhasan’ın Usta Beni Öldürsene adlı filmleri, ulusal yarışma bölümünde ödül için mücadele edecek.

Ankara Uluslararası Film Festivali bu akşam Kızılırmak Sineması'nda gerçekleşecek açılış ile başlayacak. Festival açılışına İstanbul'dan gelen Türk Sineması'na emek vermiş çok sayıda sanatçının katılması bekleniyor.

Festivalin davet çağrısına olumlu yanıt veren Sezer Sezin, Lale Oraloğlu, Muhterem Nur, Hülya Koçyiğit, Tanju Gürsu, Güzin Özipek, Eşref Kolçak, Ekrem Bora, Göksel Arsoy ve Ediz Hun açılışta Başkent seyircisini yanlız bırakmayacak.

Filmle dopdolu bir 10 gün geçirecek izleyiciler yarışmalı bölümler yanında dünya sinemasının önemli yapıtlarını da izleme fırsatı bulacak. Bunlar arasında Kieslowski, Pasolini ve Gothar'ın filmleri dikkat çekiyor.

Festival programı içinde Pasolini filmleri için Kızılırmak Sineması'nda sürpriz bir gala gösterimi de gerçekleşecek. Gala gecesinde, ‘‘Mamma Roma’’ isimli film izleyiciye sunulacak.

Festivalin Türk filmleri arasında gerçekleştirilen Ulusal Uzun Film Yarışmasında Barış Pirhasan'ın, ‘‘Usta Beni Öldürsene’’, Ersin Pertan'ın, ‘‘Kuşatma Altında Aşk’’, Zeki Demirkubuz'un ‘‘Masumiyet’’, Tunca Yönder'in ‘‘Çökertme’’, Nuri Bilge Ceylan'ın ‘‘Kasaba’’, Fatih Arslan'ın ‘‘İnsan Kurdu’’, Ferzan Özpetek'in ‘‘Hamam’’, Canan Evcimen İçöz'ün ‘‘Solgun Bir Sarı Gül’’, Fide Motan'ın ‘‘Yanlış Saksının Çiçeği’’ gibi önemli yapımlar yarışacak.

Festivale Toplu Gösteriler, Ülke Sineması, Dünya Sineması dışında bu yıl ilk kez Genç Yıldızlar adı altında yeni bir bölüm eklendi. Bu bölümde uluslararası festivallerde ödül alan ve ses getiren genç yönetmenlerin filmlerine yer veriliyor.

Festivalde ayrıca çok sayıda kısa film izleyiciye ücretsiz olarak ulaştırılacak. Festival filmleri Kavaklıdere, Kızılırmak, Büyülü Fener, Alman Kültür Merkezi, Türk İngiliz Kültür Derneği, Fransız Kültür Merkezi ve Türk Amerikan Derneği'nde seyirciye sunulacak.

Festival bu yıl 10 Mayıs'ta Bilkent Otel'de gerçekleşen törenle son erecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!