Festival, Galatasaray Lisesi'nde başladı

Güncelleme Tarihi:

Festival, Galatasaray Lisesinde başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2013 17:40

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ile Thelonious Monk Caz Enstitüsü tarafından düzenlenen "Uluslararası Caz Günü" etkinlikleri, Kültür ve Turizm Bakanlığının da katkılarıyla İstanbul'da başladı.

Haberin Devamı

Etkinlikler kapsamında Galatasaray Lisesi'nde öğrencilerle biraraya gelen UNESCO İyi Niyet Elçisi Herbie Hancock, cazın gençler için önemini anlattı.

Hancock, "Lütfen caza olan inancınızı hiçbir zaman yitirmeyin. Aynı zamanda müziğin, barışı tesis etme, köprüler kurma konusunda anlamlı rolü ve faydalarını her zaman yüceltin. Öğretmenlere de çok teşekkür ederim. Sizler henüz şarkısı söylenmemiş kahramanlarımızsınız. Hayatları değiştirme konusunda dayanağımız olan en önemli kişilersiniz. Okulunuzdaki öğrenciler de bize eşlik edecek" diye konuştu.

Konuşmanın ardından mini bir caz konseri verildi.

Etkinliğe, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı da katıldı.

 

ETKİNLİKLER SÜRECEK

Bu akşam, Aya İrini Müzesi’nde düzenlenecek konserde ise, aralarında piyanistler John Beasley, George Duke, Robert Glasper, Herbie Hancock, Abdullah Ibrahim, Keiko Matsui ve Eddie Palmieri; vokalistler Al Jarreau, Milton Nascimento ve Dianne Reeves; trompet sanatçıları Hugh Masekela, İmer Demirer ve Christian Scott; bas sanatçıları James Genus, Marcus Miller ve Ben Williams; davulcular Terri Lyne Carrington ve Vinnie Colaiuta; gitaristler Bilal Karaman, John McLaughlin, Lee Ritenour ve Joe Louis Walker; saksafon sanatçıları Dale Barlow, Igor Butman, Jimmy Heath, Wayne Shorter ve Liu Yuan; klarnet sanatçıları Anat Cohen ve Hüsnü Şenlendirici; kemancı Jean-Luc Ponty; perküsyon sanatçısı Pedro Martinez ve önümüzdeki haftalarda açıklanacak diğer özel konukların bulunduğu, dünyanın dört bir yanından gelen yıldız müzisyenler aynı sahnede buluşacak. Etkinliğin müzik direktörlüğünü John Beasley üstleniyor.

 

Haberin Devamı

30'DAN FAZLA ÜLKEDE KUTLANIYOR

İstanbul’un merkezinde olacağı Uluslararası Caz Günü kutlamaları kapsamında 30 Nisan günü aralarında Arjantin, Avustralya, Kore, Fransa, Gabon, Malezya, Trinidad ve Tobago’nun da bulunduğu 30’dan fazla ülkede yaklaşık 80 etkinlik yapılması planlanıyor. Ermenistan’da, Erivan Belediyesi bir açık hava konseri düzenleyecek ve Erivan’daki birçok okulda caz tarihini anlatan dersler ile caz performansları başlatacak. Meksika’nın çeşitli bölgelerinde 10’dan fazla konser düzenlenecek. Danimarka, Kopenhag şehri, müzisyenlere yönelik bir gün sürecek bir seminer ve akşam konserinden oluşan “Jazz as a Verb”  etkinliğine ev sahipliği yapacak. Hindistan’da Uluslararası Caz Günü, dünyanın dört bir yanından gelen caz sanatçılarının katılımıyla düzenlenecek dev bir etkinlikle kutlayacak. Svaziland’da düzenlenecek “Sınırların ve Kültürlerin Ötesinde Caz”, üç güne yayılmış atölyelerden ve konserlerden oluşacak. Uluslararası Caz Günü takvimine her geçen gün yeni bir etkinlik daha eklenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!