Festival başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Festival başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2013 10:56

Büyükçekmece’de 28 Haziran-06 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 14.Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali düzenlenen Kenan Doğulu halk konseri ile start alıyor.

Haberin Devamı

Yaklaşık 52 ülkenin katılımcı ve gözlemci sıfatıyla katıldığı  festival için Büyükçekmece Belediyesi’nin öncülüğünde Folklor Kurumu, STK’lar ve Büyükçekmece halkı hummalı çalışmalarını sürdürüyorlar.
 
HEYKELTRAŞLAR İŞ BAŞI YAPACAK…
Festival kapsamında gerçekleştirilecek heykel sempozyumunda 6 ayrı ülkenin önde gelen heykeltıraşları, dev mermer blokları kendi sanatsal bakışlarıyla yontmaya başlayacaklar. Dünyaca ünlü heykeltıraşların yapacağı bu eserler Büyükçekmece’nin çeşitli yerlerinde sergilenecek. Heykel Sempozyumuna bu yıl  Kolombiya, Nepal, İspanya, Gürcistan, Kanada, Türkiye’ den  heykeltıraşlar katılıyorlar…
 
AKGÜN AMACIMIZ ÜLKEMİZİ TANITMAK…
Festival için ülkemize gelen yabancı konuklar hem Büyükçekmece’nin hem de İstanbul’un tarihi ve tabii güzelliklerini gezip görebilecekler.
Festivale katılacak yabancı konukların ülkelerine mutlu dönmeleri için ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “ Amacımız halkımızı eğlendirmek kadar, yurtdışından gelen sanat elçilerimizi en iyi şekilde ağırlayarak her birini Türkiye’nin birer fahri elçisi haline getirmektir ”dedi.
 
FESTİVALE KATILACAK ÜLKELER :

 Amerika, Arnavutluk, Azerbaycan, Brezilya, Bulgaristan, Estonya, Filipinler, Finlandiya, Gagavuzya, Guam, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, İspanya, İtalya, Karadağ, Kolombiya, Kosova, Kuzey Kıbrıs, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Meksika, Mısır, Moldovya, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Ukrayna, Yunanistan, Türkiye
 

Haberin Devamı

FESTİVALE KATILACAK HEYKELTRAŞLAR : 
Küratörlüğünü dünyaca ünlü Türk Heykeltıraş Kemal Tufan’ın yaptığı heykel sempozyumuna katılan heykeltıraşlar şunlar;
1.Sandra Lopez( Kolombiya)
2.Om Khattri ( Nepal)
3.Xuxo Vazpuez (İspanya)
4.Joni Gogaberishvili (Gürcistan)
5.Jim Boyd (Kanada)
6. Berika İpekbayrak ( Türkiye)

FESTİVALDE SAHNE ALACAK SANATÇILAR…

28 HAZİRAN Kenan Doğulu

01 TEMMUZ Fatih Erkoç

02 TEMMUZ Yeni Türkü

03 TEMMUZ Zara

04 TEMMUZ Candan Erçetin

05 TEMMUZ Nükhet Duru, Sunay Akın

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!