Ferrari 430 Scuderia için 9 kişi sırada

Güncelleme Tarihi:

Ferrari 430 Scuderia için 9 kişi sırada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2008 14:58

Ferrari'nin yeni modeli 430 Scuderia'nın Türkiye tanıtımı, FerMas Showroom'da gerçekleşti.

Haberin Devamı

Ferrari Avrupa Bölge Müdürü Massimo Gallotta, Ferrari olarak geçen yılı 6 bin 500 aracı müşterilere teslim ederek yüzde 15 büyümeyle tamamladıklarını bildirdi.

Ferrari 430 Scuderia'nın özellikleri hakkında bilgi veren Gallota, Michael Schumacher ile birlikte geliştirilen aracın 510 beygir gücü, 1.250 kilo ağırlık ve 60 milisaniyede vites değiştirme hızına sahip olduğunu kaydetti. Gallota, “2004 Formula 1 araçlarının verilerine çok yakın veriler bunlar” dedi.

DOKUZ KİŞİ KAPORA YATIRDI

FerMas Genel Müdürü Orhan Ülgür ise Ferrari 430 Scuderia'nın satış fiyatının 391 bin eurodan başladığını belirterek, “Şu ana kadar 9 araç için kapora aldık. Ama bu sene içerisinde teslimatımız 4 ya da 5'in üzerinde olmaz diye düşünüyorum” dedi.

Ülgür, bu sene için toplam Ferrari araç satış rakamının 30 civarında olmasını beklediğini, şu anda tahminen 24 sipariş almış olduklarını ve 6 kadar arabanın boşta bulunduğunu dile getirdi. Vergi oranlarının çok yüksek olmasının satışlara etkisine ilişkin bir soru üzerine Ülgür, buradaki müşterilerin ödediği fiyatın yaklaşık yarısını vergilerin oluşturduğunu, dünyada vergi oranlarının yüzde 40-60 düzeylerinde bulunduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Ülgür, “Türkiye'de bir bilinen bir de bilinmeyen kesim var. Yepyeni bir müşteri grubu oluşturduk. Her 3 Ferrari müşterisinden 2'si yepyeni müşteriler. Bunlar genç, teknolojiye, yeniliğe, motor sporlarına meraklı bir kesim. Vergi oranları daha farklı olsaydı satışlarımız minimum 2 misli olurdu diye düşünüyorum” görüşünü aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!