Fenerbahçe'nin kararına siyasilerden ilk tepkiler

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçenin kararına siyasilerden ilk tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2015 17:01

Fenerbahçe Futbol Takımı'na yönelik saldırının ardından, kulübün "failler bulunana kadar futbol oynamayacağız" kararına, siyasetçilerden de tepki geldi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'ye yönelik saldırıyı "vahim, ağır ve ürkütücü" olarak nitelendiren CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, "Fenerbahçe kulübünün kararı çok önemli ve ciddidir" dedi.

Gök, Hürriyet'in, Fenerbahçe kulübünün kararı konusunda Hürriyet'in sorusunu şöyle yanıtladı:
"Bu saldırının ardından, Fenerbahçe konusunda oluşturulmuş tüm spekülasyonların ortadan kalkması ve olay nereye kadar gidiyorsa, araştırılıp, kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekir. Faillerin en derhal bulunmasını bekliyoruz. Bu olayın arkasındaki tüm güçler, hangi oyun oynanıyorsa, bu aydınlatılmalıdır. Böyle bir olayı Türk sporu taşıyamaz."

"GÜVENLİK ZAFİYETİ VAR..."

Fenerbahçe'ye yönelik saldırının, "Türk sporuna ve Türkiye'deki huzur ortamına çok ağır bir darbe" olduğunu da vurgulayan Gök, şöyle konuştu:
"Bir Beşiktaşlı olarak Fenerbahçe kulübüne yapılmış olan bu vahim ve ağır saldırının, son derece ürkütücü olduğunu düşünüyorum. Böyle bir tablo nasıl yaşanabiliyor diye, endişe içerisinde bekliyoruz.
Bu saldırı, alçakça olduğu gibi, Türk sporuna ve Türkiye'deki huzur ortamına da çok ağır bir darbedir. Fenerbahçe gibi bir kulüp korunamamıştır. Yeterli önlem alınamamış, bunun istihbaratı dahi edinilmemiş ve buna göre tedbir alınmamış olduğu açıktır. Güvenlik zafiyeti ortadadır. Bu saldırının arkasındaki güçlerin derhal ortaya çıkarılması, kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekir. Trabzon Valisi de, olayla ilgili çelişkili açıklamalar da bulunmaktadır. Böyle bir ağır tabloyu Türk sporu adına lanetliyorum. Fenerbahçe Spor Kulübüne de geçmiş olsun diyorum."

Haberin Devamı

MHP’Lİ DEDEOĞLU: KARAR DOĞRU DEĞİL

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu ise Fenerbahçe Yönetim Kurulunun aldığı kararı doğru bulmadığını söyledi. Dedeoğlu, "Bu olayı diğer takımlara rücu etmek doğru değildir. Bu olay kesinlikle bir kişinin, fanatik bir şahsın hareketidir. Bunu böyle telakki etmek lazım. Türk sporundan insanları mahrum etmenin anlamı yok. Evet suçlular bulunmalıdır. Müsamaha gösterilmemelidir ama işi bu boyuta taşımak da doğru değildir. Bir kişinin münferit, sağlıklı olmayan bir insanın davranışını 77 milyon spor sever bir millete yüklemek, spordan mahrum etmek sağlıklı bir karar değildir" dedi.

Haberin Devamı

HDP'Lİ KAPLAN: FAİL BULUNSUN Kİ, SPORDA ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇİLSİN

Fenerbahçe'nin kararına HDP'den tepki de, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'dan geldi. Hükümetin, Fenerbahçe'ye yönelik saldırının faillerini bulmakla yükümlü olduğunu vurgulayan Kaplan, "son maçlarda art arda statlarda yaşanan olaylar da, toplumdaki gerilimin bu alana hızla yayılmakta olduğunu göstermektedir" dedi.

Kaplan, Hürriyet'e yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
"Saldırı güvenlik güçlerinin gözü önünde cereyan etmiştir. Bu duruma rağmen, saldırı sonrasında taş mıydı, silah mıydı gibi gayrı ciddi açıklamalar yapılmıştır. Sonuçta orası, saldırının yapıldığı yer itibarıyla, belli bir çembere alınabilirdi. Fail uzaklaşamazdı, yakalanırdı. Bir daha böyle bir saldırının olmaması için, failin bulunması gerekiyor. Failin bulunmalıdır ki, spora silahlı şiddet karıştığı için bunun önüne geçilebilsin".
Sporda şiddetle mücadele için bizzat kulüpler tarafından TBMM'ye getirilen yasanın, yine kulüpler tarafından geri çekildiğini de hatırlatan Kaplan, "Meclis sporda şiddeti inceledi ama, kulüplerin getirdiği yasayı yine kulüpler geri çektiler.
Şu an etkili bir müeyyide yok" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!