Fener maçı durdu Mehmetçik vurdu

Güncelleme Tarihi:

Fener maçı durdu Mehmetçik vurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2008 09:00

Mehmetçik’ten, Chelsea -Fenerbahçe maçını izleyen teröristlere baskın... Maçı izlemek için telsizle randevulaşan PKK’lıların konuşmaları saptanınca, Tunceli’de Zağge Mevkii’ne 1000 komando indirildi. Maçın devre arasında Mehmetçiği karşısında gören PKK’lılar gafil avlandı. 11 terörist öldürüldü, 1 kadın terörist yakalandı. Diyarbakır’da ise 2 terörist öldü.

GÜVENLİK güçleri, Tunceli’nin Nazimiye İlçesi Dokuzkayalar Bölgesi’yle, Kutuderesi Vadisi’nin arasında kalan Zağge Mevkii’nde kışı ayrı mağaralarda geçiren teröristlerin, telsizle birbirleriyle konuşarak salı akşamı Chelsea-Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi Çeyrek final maçı sırasında buluşmak amacıyla randevulaştıklarını tespit etti. Bunun üzerine bir baskın planı devreye sokuldu. Pazartesi günü, teröristlerin bulunduğu bölgenin çevresinde farklı kesimlerlere helikopterlerle yaklaşık 1000 komando indirilerek bölge çembere alındı. Derin vadiler ve yüksek tepelerle kaplı bölgede komandolar stratejik noktaları tuttu.

JAMMER GÖTÜRÜLDÜ Fenerbahçe’nin Chelsea ile oynandığı çeyrek final karşılaşmasının devre arasında, Sikorsky helikopterler, Jandarma Özel Harekát Timleri’ni Dokuzkayalar bölgesine indirdi. Taşınabilir frekans karıştırıcı ’jammer’ aletleri, helikopterlerin ineceği alanlarda bombalı saldırı düzenlenmesi engellendi. Özel Harekát Timleri mağaralara girerken, teröristlerin döşediği basma düzenekli kilolarca ağırlığındaki üç ayrı bomba bulunarak imha edildi.

GECE BOYU ÇATIŞMA Maç nedeniyle hiç beklemedikleri anda güvenlik güçlerinin baskını karşısında büyük bozgun yaşayan teröristler gece boyunca süren çatışmalarda ağır kayıplar verdi. Baskından kurtulmak isteyen teröristler arkalarına mayınlı tuzaklar döşeyerek kaçmaya çalıştı. Ancak kaçış yolları da daha önceden komandolarca tutulduğu için, indirilen darbe daha da ağırlaştı. Genelkurmay’dan dün yapılan açıklamada, Tunceli’nin Nazimiye İlçesi kırsalında 11, Diyarbakır’ın Hani İlçesi kırsal alanında girilen diğer bir çatışmada ise 2’si ölü 13 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Açıklamada, Nazimiye kırsalındaki çatışmada ayrıca 1 kadın teröristin de yaralı olarak ele geçirildiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!